Mobile menu

2011 Avrupa Yaş Grupları ve 2011 Avrupa Kulüpler Şampiyonaları’na Adayız

web1Türkiye Önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor.  Bu doğrultuda; 2011 yılı için Avrupa Yaş Grupları ve Avrupa Kulüpler Şampiyonaları’na da aday olarak başvuruda bulunduk. Resmi başvurumuzu Başkanvekili Murat Kul bizzat yaptılar.  Murat Kul teklif mektuplarımızı 01 Temmuz 2009 tarihinde, Almaya Berlin’de bulunan Avrupa Satranç Birliği ECU ofisinde ECU Genel Sekreteri Horst Metzing’e elden ulaştırdı.

 

Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası için toplam beş teklif bulunmaktadır. Bu ülkeler; Türkiye, Hırvatistan, Yunanistan, İspanya ve Bulgaristan. Avrupa Kulüpler Şampiyonası içinse, Slovenya ve Avusturya ile yarışıyoruz.

 

Başvurularımıza ilişkin inceleme ve değerlendirmede bulunmak üzere, ECU Genel Sekreteri Horst Metzing ile Belçika Satranç Federasyonu’ndan Dr. Dirk J.A. De Ridder 26 Temmuz günü ülkemize geldiler.

 

Horst Metzing ve Dr. Dirk J.A. De Ridder’i İstanbul’da Asbaşkan Kuvay Sanlı karşıladı. Heyet aynı gün Nevşehir’in Ürgüp İlçesi’ne giderek incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Muzaffer Çintimar, Horst Metzing, Dr. Dirk J.A. De Ridder ve Kuvay Sanlı’yı kelimenin tam anlamıyla bir saniye bile yalnız bırakmadı. Muzaffer Çintimar inceleme heyetine, Avrupa Yaş Grupları 2011 Şampiyonası’na ne kadar hazır olduklarını sözlü ve görsel örneklerle iletti. Turnuva salonları ve konaklama yerleri tek tek gezildi.

 

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’ın yakın ilgisi ve turnuva salon ve konaklama yapılacak otellerin kalitesi karşısında, Metzing ve De Ridder etkilendiklerini açıkça ifade ettiler.

 

Heyeti Daha sonra: Ürgüp Belediye Başkanı Sayın Fahri Yıldız kabul etti. Belediye Başkanı Fahri Yıldız, 2011 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’na bütün güçleriyle destek vereceklerini ifade ettiler. Sporculara çevre gezileri ve Kapadokya’nın meşhur balon seyahati ve benzeri olanakları ücretsiz sunacaklarını da belirttiler. Belediye Başkanlığı sonrasında, Nevşehir Valisi Sayın Osman Aydın ziyaret edildi. Vali Aydın, tüm desteklerinin satrançtan yana olduğunu belirterek, bu organizasyonu Ürgüp’te görmekten memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler.

 

Tesislerin yeterlik seviyesi, yerel otoritelerin ve basının ilgisi karşısında, Metzing ve De Ridder memnuniyetlerini ifade ettiler. Bu düşünceleri değerlendirme raporlarına da birebir yansıdı.

 

Heyet 27 Temmuz 2009 günü Antalya’ya geçerek Kemer Limra Otel’de incelemelerde bulundu. Dünya satrancının yakından tanıdığı Limra Otel, geliştirdikleri bazı yenilikleriyle de, 2011 Avrupa Takımlar Şampiyonası için ideal bir yer olarak raporlarında yer aldı.

 

Metzing ve De Ridder, 28 Temmuz 2009 günü, Antalya’da yeni açılan DEEPO AVM Satranç Merkezi’ni de incelediler. Gezilerini tamamlayan ECU Genel Sekreteri Horst Metzing ile Dr. Dirk J.A. De Ridder İstanbul üzerinden ülkelerine döndüler.

 

10 Temmuz 2009’da Yunanistan Helkidiki’de gerçekleştirilen Olağan Üstü Genel Kurul kararı gereğinde 2011 Avrupa Yaş Grupları ve Kulüpler Şampiyonaları’nın yapılacağı yerlere ilişkin karar, Kasım Ayında Sırbistan Novi Sad’da gerçekleştirilecek Genel Kurul’ca verilecek.

 

1

Başkanvekilimiz Murat Kul, ECU Berlin Ofisi’nde Horst Metzing ile görülüyor.

 

2

Ürgüp Belediye Başkanlığı önünde; Asbaşkan Kuvay Sanlı, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, ECU Genel Sekreteri Horst Metzing, Dr. Dirk J.A. De Ridder ve Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar görülüyor.

 

 

3

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Dr. Dirk J.A. De Ridder, Nevşehir Valisi Osman Aydın, Horst Metzing ve Kuvay Sanlı Valilik makamındalar.

 

4

Fotoğrafta; Kuvay Sanlı, Dirk J.A. De Ridder, Horst Metzing,  DEEPO Genel Müdürü Cem Livanelioğlu, Abdullah Durmaz ve DEEPO İşletme Müdürü Mehmet Dabakoğlu görülüyor. Metzing ve Horst DEEPO Satranç Merkezi için satranççılar adına, Cem Livanelioğlu’na teşekkürlerini ilettiler.

Â