Mobile menu

Antakya Belediyesi Satranç Turnuvası Tamamlandı

hatay17-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen Antakya Belediyesi Satranç Turnuvası saat 15:30 da ödül töreni ile sona erdi. Ödül törenine Hatay Valisi Mehmet Celalettin LEKESİZ, GS il Müdürü Ali Rıza TÜTÜNCÜOĞLU, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, Milli Eğitim Müdürü Şenol GENÇ, M.K.Ü. Rektörü Prof. Dr. Şerafettin CANDA, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep ORHAN, Antakya Ticaret Borsası Başkanı  M. Ali KUSEYRİ, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat YAZICI, Türkiye Satranç Federasyonu Başkan Vekili Murat KUL katıldı.

 

 

Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen Belediye yetkililerine ve çalışanlarına, Hakemlere turnuva koodinatörlerine ve görevlilere plaketleri sunuldu. Ardından kürsüye G. S. İl Müdürü Ali Rıza TÜTÜNCÜOĞLU çağrıldı. Tütüncüoğlu yaptığı konuşmada satranç sporunun oldukça ilgi toplayan bir spor haline geldiğini, bu manada Diyap BÜYÜKAŞIK, Denizcan TEMİZKAN ve Yaren DAĞ gibi sporcularımızın Hatay’ımız ve ülkemizin markası olacaklardır dedi. “ Biz G.S.İ.M. olarak onlara her türlü desteği sunacağız bu vesile ile yoğun proğramı içerisinde bize zaman ayıran Valimize, TSF Başkanına ve bu organizasyonda görev alan arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

PIC_0185

2010 DÜNYA SATRANÇ SAMPİYONASI HATAY’DA….

Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ ile yaptıkları görüşmede 2010 yılında Dünya Bayanlar Satranç Şampiyonasının Hatay’da gerçekleştireceğini belirten TSF Başkanı Ali Nihat YAZICI konuşmasında “2000 yılında göreve geldiğimizden bu yana 60 yakın kulübüyle 120 bin aktif sporcusu ve 2 milyon lisanslı sporcusu ile  ülkemizde Cumhurbaşkanı, Başbakan, İşadamlarının, her türlü sektörden kesimin ilgisini kazanıyoruz. Gelecekte Anadolu da satrancın yaygınlaşması temel amacımızdır’ dedi.

PIC_0163

PIC_0171

Türk satrancının başkenti ve kalbinin Hatay’da atması gurur vericidir. 2-3 yıl önce Hatay’ın Avrupa Şampiyonu ve iki tane Dünya Şampiyonu çıkaracağına kimse inanmazdı. Ama ben ve ekip arkadaşlarım inandık ve gereken desteği vererek bu başarıyı elde ettik. Artık dünya genelinde Hataylı iki başarılı sporcumuz  var. İleride bu salonda   nice şampiyonlar çıkacaktır.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi “ Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” TSF de sporun disiplinlisini, çevikliğini ve ahlaklısını yapmak için vardır” dedi.

PIC_0173

GM HANCAR ODEEV HATAY’DA…

Hatay’da yapacaklarını faaliyetlerini anlatan Yazıcı, Büyük Usta Hancar ODEEV’le 1 Eylül’den itibaren sporcuların kesintisiz eğitimini yapmak amacıyla anlaştıklarını belirterek ileriki günlerde satranç merkezi açacaklarını belirtti. 2010 yılında Dünya Bayanlar Şampiyonasını Hatay’da gerçekleştireceğimizden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı ve FİDE Başkan Yard. olarak gurur duyuyorum. Bu organizasyonda görev alan tüm hakem ve yetkililere teşekkür ederim diyerek sözü Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ’a bıraktı. “ Biz 4 ay önce TSF yetkilileriyle bu organizasyonun hazırlığına başladık. Gerçekten Hatay’a ve Antakya ya yakışır bir turnuva oldu. Organizasyonun böyle bir katılımlı ve çoşkulu olacağını tahmin etmiyorduk.  Son yıllarda ilimizde satranç sporunun popüler olması ve herkesin satranç oynaması gurur vericidir. Biz sadece düğmeye bastık ve gördük ki 5 ülkeden, ülkemizin değişik illerinden gelenler ile ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gördük. Gelecek yıl Uluslararası bir turnuva yapmayı hedefliyoruz. Dünya Bayanlar Şampiyonası ve ilimizin yetenekli sporcularını keşfedecek olan GM Hancar ODEEV’i istihdam edecekleri için TSF Başkanına teşekkür ederim” dedi.

PIC_0177

Ödül töreni derece alan sporcuların ödüllerinin takdimi ile sona erdi.

Derece alan sporcular

Açık Kategoride

  1. 1. IM Meilis Annaberdiev
  2. 2. IM Malkhaz Sulashvili
  3. 3. GM Giorgi Bagaturov

En iyi Bayan Nebile Ezgi MENZİ

 

16 yaş altı kategoride

  1. 1. Gani Eren Ererdem
  2. 2. Ekim Benzetsel
  3. 3. Çağatay Burcu

 

En  İyi Bayan Bedia KARANLIK

PIC_0183

 

HABER

Hatay İL TEMSİLCİLİĞİ Basın Danışmanı Lale TÜRÜÇ

Hatay İL tem.yard. Bülent AŞKAR

 

Turnuva Yönergesi Fotoğraf Galerisi
Açık Kategori
Başlangıç Sıralaması
Eşlendirme-Sonuç: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Çapraz Tablo
Sıralama: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
16 Yaş Altı Kategori
Başlangıç Sıralaması
Eşlendirme-Sonuç: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Çapraz Tablo
Sıralama: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
PGN
1 2 3 4 5 6 7 8 9