Mobile menu

GSGM & MEB Ortak Akıl Toplantısı

gsgm_meb_ana_sayfaTürkiye Satranç Federasyonu sponsorluğunda Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya, Daire Başkanları, 81 İl Milli Eğitim ve Gençlik ve Spor Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen GSGM & MEB Ortak Akıl Toplantısı İstanbul Cevahir Otel'de Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın konuşması ile başladı.

Türk Gençliği ve Sporu için büyük önem arz eden böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu dile getiren Federasyon Başkanı Yazıcı, böyle bir göreve kendilerini layık gördükleri için Bakanımıza ve Genel Müdürümüze teşekkür etti.

Protokol konuşmalarında söz alan Sayın Genel Müdür Yunus Akgül, Sayın Bakan Faruk Nafiz Özalp ve Sayın Müsteşar Yardımcısı Remzi Kaya Türk Gençliği'ni ve Türk Sporu'nu kalkındırmak için her iki kurumun dayanışma içinde çalışmasının önemi vurgulayarak, yapılacak çalışmalar ve ortak protokoller dahilinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan tüm tesislerinde Gençlik Spor İl Müdürlükleri ile koordineli olarak kullanılması hususundaki niyetlerini dile getirdiler.      

8 Yaş Altı Avrupa Şampiyonasında madalya getiren sporcularımız Ece Alkım Erece, Çiğdem Onur, Bora Bölükbaşı ile, 2008 10 Yaş Altı Avrupa Şampiyonu Cemil Can Ali Marandi Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın takdimi ile Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Faruk Nafiz Özalp ile tanıştırıldılar. Sporcularımız ile tek tek sohbet eden Sayın Bakan, böyle başarılı sporcular yetiştiren ailelerine de teşekkür etti.  
100_2410

Resimler