Mobile menu

Çukurova Üniversitesi ile İş Birliği

uni_isbirligi
Federasyonumuz üniversiteler ile olan ilişki ağına bir yenisini daha kattı. Çukurova Üniversitesi ile yapılan görüşmeler olumlu sonuçlar doğurdu. Başkan Vekilimiz Tahsin Aktar ve As Başkanlarımızdan Kuvay Sanlı Rektör Prof.Dr.Alper Akınoğlu'na yaptıkları ziyarette üniversitede satranç sporu ve satranç dersleri konularında tam bir sözlü birlikteliğe ulaştılar. Bu görüşmelerde üniversitenin sosyal bilimler enstitüsü müdürü ve idari bilimler fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Azmi Yalçın ile Adana İl Temsilcisi vekili Necati Yazgül'de hazır bulundu.

İş birliği kapsamında var olan spor kulübü canlandırılacak, yeni sezonda etkin biçimde etkinliklere katılım sağlanacak, satranç dersini seçmeli ders olarak seçecek fakülte ve bölümlere olanak sağlanacak.

Bu kapsamda yol alan Başkan Vekili Aktar Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Necmi Yaşar ve BESYO Müdürü Mehmet Bilbek'e yaptığı ziyaretlerde seçmeli ders konusunda bilgi sunarak olumlu dönüşler sağladı. 2009-2010 öğretim yılında Eğitim Fakültesi ve BESYO da satrancın seçmeli ders olarak yer alması kararlaştırıldı. Hazırlık çalışmalarında son gelindiği, senato'da görüşmelerde sorun olmayacağı fakülte ve yüksekokul yönetimi tarafından bildirildi. Eğitim Fakültesinde Ömer Aslantaş, BESYO'da Dr. Cenap Türkeri satrancın okullarında yer alması için uğraş veren iki yakın dostumuzdu.