Mobile menu

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu TSF'nin Katkılarıyla Düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı'na Katıldı

img_3293Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle "İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı" 29-30 Mayıs 2009'da Ankara Bilkent Otel'de gerçekleşiyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın açılış konuşmaları yaptılar. Okullarda satranç projesi nin geldiği nokta hakkında Yazıcı'nın sunumuyla bilgi alan Bakan Çubukçu'nın "Satranç sporunun geldiği nokta bizleri çok mutlu ediyor ve gurur veriyor.

Özellikle çocukların zihinsel gelişimine öncelik verdiğim için satrancı çok önemsiyorum." sözleriyle takdirlerini ifade etti ve bakanlığı döneminde üzerinde duracağı konuları çok sayıda basın mensubunun bulunduğu toplantıda milli eğitim müdürlerine anlattı.




img_3283

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı

 

img_3289

İlk olarak söz olan Türkiye Satranç Federasyonu Ali Nihat Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya ve milli eğitim teşkilatına okullarda satranç projesi ve satrancın okullardaki eğitimiyle igili son durumu ve istatistikleri özetleyen bir sunum yaptı. Yazıcı'nın sunumundaki en dikkat çekici an, Yazıcı'nın "Satrancın çocukların eğitimine nasıl katkısı olduğunda dair küçük bir örnek" sözleriyle sunumunda yer verdiği Yaş Grupları Türkiye Şampiyonası'na satranç camiasının tanıdığı Hande Nur Şahin'in videosu oldu. Video tamamlandıktan sonra salonda herkes uzun süre Hanenur Şahin'i alkışladı.

 

Hande Nur Åžahin

 

img_3291

Yazıcı'nın sunumunun ardından Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu konuşmasını yaptı. Çubukçu "Satranç sporunun geldiği nokta bizleri çok mutlu ediyor ve gurur veriyor. Özellikle çocukların zihinsel gelişimine öncelik verdiğim için satrancı çok önemsiyorum. Satrancın okullarda ders olmasından dolayı ve verdikleri emeklerden dolayı Türkiye Satranç Federasyonu'na teşekkür ediyorum" sözleriyle okullarda satranç projesine ilişkin görüşlerini belirtti. Milli eğitim müdürleriyle tanışmak ve 1 Mayıs günü göreve geldiği Milli Eğitim Bakanlığı görevinde izleyeceği yol haritasını da anlatan Çubukçu önceliklerini kız çocuklarının okula gitmesi ve özellikle "Ana-Kız Okuldayız" , "Yaşam Boyu Öğrenme" gibi kampyanalara ağırlık verileceğini vurguladı.

Ayrıca, yaşam boyu öğrenme kapsamında okulların yaz tatili dahil 24 saat hizmet veren kurumlar haline gelmesi gerektiğini söyleyen Çubukçu, erken çocukluk eğitimi, engelli ve otistik çocukların eğitime kazandırılmasının da önemine değendi. Çubukçu, konuşmasının sonunda Yazıcı'ya ve Türkiye Satranç Federasyonu'na hem eğitim verdikleri destek hem de İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı'nın organizasyonundan dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

 

img_3282

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu konuşmasında sık sık eğitimde fırsat eşitliğinin önemi üzerinde durdu.