Mobile menu

TSF Hatay'da Satrançseverlerle Buluştu

rektor2_kucukBaşarıyı Paylaştık

Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında elde edilen başarıdan sonra planlı il gezilerinden biri daha Hatay'da gerçekleşti. Başkan Vekilimiz Tahsin Aktar bir dizi ziyaretlerde bulundu, Antakya ve Samandağ'da satranç ailesi ile bir araya geldi. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Şerafettin Canda'ya yapılan ziyaret satranç sporuna yaptığı katkı ve destekten dolayı ön sıradaydı. Rektör Prof. Canda tamamı üniversite olanaklarıyla imal ettirilen ahşap 1000 adet satranç takımını önümüzdeki günlerde Hatay köy okullarına dağıtacak. Tıp hocası olan Rektör Prof. Canda aynı zamanda bir spor adamı. Tekvando sporu ile yıllardır uğraşıyor ve akşam saatlerinde çocuklara antrenman yaptırıyor.

Antakya ve Samandağ Belediye Başkanları ile yapılan görüşmede başkanlar açık destek verdiler. Her iki başkan da birer satranç velisi.

Antakya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samandağ Kaymakamlığına da yapılan ziyaretlerde yardımcı antrenörlerin görevlendirilme, egzersiz programları gibi konular ele alındı. Hatay'da var olan 21 satranç sınıfına ek olarak 20 okul daha eklenecek.

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali Rıza Tütüncüoğlu gezi boyunca federasyonumuzu yalnız bırakmayarak değerli katkılar sağladı.

antakya_aile_kucuk samandag_aile_kucuk
megitim_muduru_kucuk samandag_belbsk_kucuk