Mobile menu

TSF’den “Ordu” Hamlesi

ordu2_kucukTürkiye Satranç Federasyonu'nun illerde genç yeteneklerin ortaya çıkarılması, sporcu ve antrenörlerin gelişimi, il genelinde satrancın tanıtımı ve desteklenmesi amacıyla başlattığı Türkiye Programı bu kez Ordu ilinde gerçekleşti.

Ordu ilimizde altı gün süren çalışmalar boyunca, TSF Antrenörü Büyük Usta Gurevich, Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu'nun eşliğinde ilin hem genç satranççılarına hem de büyüklere ileri düzey eğitim verdi.

Çalışmaların hazırlıkları, Ordu Azdur Gençlik, Spor ve Sanat Kulübü'nden Zeki Demircan ile Ordu Satranç İl Temsilcisi Önder Fazla tarafından gerçekleştirildi.

Öte yandan Ordu'da satrancın tanıtımı ve desteklenmesi amacıyla bir dizi ziyaret ve görüşme de bu program içinde yer aldı.


Fotoğraf Galerisi

TSF Başkan Vekili Murat Kul, Milli Takımlar Menajeri Özgür Solakoğlu, Büyük Usta Mikhail Gurevich ve İl Temsilcisi Önder Fazla ile Zeki Demircan'dan oluşan gurup, Ordu Valisi Ali Kaban, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, GSGM İl Müdürü İsmail Çağlıyan ve ilde satranca destek veren Levent Kuyumculuk'un sahibi Levent Yıldırım ile bir araya geldiler. Ana görüşme başlığı, kalıcı bir satranç merkezinin açılması ve bir spor olarak satrancın desteklenmesiydi.

Ordu'nun önde gelen yerel televizyon ve gazetelerinin geniş yer ayırdığı ziyaretler sırasında Büyük Usta Gurevich'e Ordu Gazeteciler Derneği tarafından fahri üyelik verildi.

Sporcu sayısı ve satranç eğitimi ile ilde öne çıkan Ordu'nun en büyük okullarından Durugöl İlköğretim Okulu'da ziyaretin durakları arasında yer aldı. Büyük Usta Gurevich satranç öğrencilerinin coşku dolu alkışları arasında soruları yanıtladı, fotoğraf çektirdi, imza dağıttı.

Ordu programının son ayağını ise Azdur Kulübünün girişimleri ve Levent Kuyumculuk'un sponsorluğu ile gerçekleşen, yaklaşık bin katılımcının yer aldığı satranç turnuvasının başlama töreni oluşturdu.
ordu4_kucuk ordu12_kucuk ordu13_kucuk