Mobile menu

Türkiye - Gürcistan İşbirliği

gur2Türkiye Satranç Federasyonu'nu temsilen Asbaşkanlar Kuvay Sanlı ve Ahmet Duysak 6-8 Nisan tarihlerinde Gürcistan'a ziyarette bulundular. Gürcistan Satranç Federasyonu ile Türkiye Satranç Federasyonu arasında 7 Nisan 2009 Salı günü Tiflis'te işbirliği anlaşması imzalandı. Gürcistan Adına Federasyon başkanı GM Giorgi Giorgadze, Türkiye adına Asbaşkan Ahmet Duysak tarafından imzalanan sözleşmenin hükümleri; ortak eğitim çalışmaları, ikili karşılaşmalar gibi konularda işbirliği içeriyor.

İşbirliği sözleşmesi, Tiflis Satranç Sarayında bir basın toplantısı düzenlenerek imzalandı. Satrancın ülkede bir ortak değer ve popüler spor olduğu Gürcistan'da, basının toplantıya ilgisi fazlaydı. Gürcistan televizyonlarına yaptığı açıklamada Asbaşkan Kuvay Sanlı; Türkiye Satranç Federasyonu olarak Dünya'nın önde gelen federasyonlarından birisi olmalarının beraberinde, büyük şampiyonların ülkesi komşu Gürcistan'dan öğrenecekleri çok şey olduğunu, bu işbirliğinden iki ülkenin de faydalanacağını düşündüğünü belirtti. Asbaşkan Ahmet Duysak ise; iki ülkenin ortak kültürel değerlere sahip olduğunu, tarihten gelen yakınlığın, satranç dünyasında da devam ettiğini belirtti.

gur


Fotoğrafta Gürcüstan'ın efsane isimlerinden Nana Alexandria ve Kuvay Sanlı görülüyor. Fotoğraf, 1975 yılında Nona Gaprindashvili ve Nana Alexandria maçının oynandığı, yani bir dünya bayanlar şampiyonluğu maçında ilk kez iki Gürcü satranççının maçının oynandığı ve şu anda Tiflis NTN satranç kulübünde özenle saklanan satranç masasında çekildi.

gur2

Fotoğrafta 'etüt derleme'nin Büyükusta ismi David Gurgenidze, Ahmet Duysak, Nana Alexandria ve Kuvay Sanlı; giriş salonu adeta bir satranç müzesi olan Tiflis NTN satranç kulübünde görülüyor.