Mobile menu

Denizcan Temizkan ve Diyap Büyükaşık Dünya İkincisi

dsc04558dsc045302009 Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında kesinleşen ilk sonuçlara göre Denizcan TEMİZKAN ve Diyap BÜYÜKAŞIK Dünya 2. oldu. Sinem Çağla GÜNDOĞAN, Atilla Köksal YÜKSEL ve Bilgen SAZCI Dünya 4. olurken Nezihe Ezgi MENZİ ve Cemil Can Ali MARANDİ Dünya 5. oldular.

Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası devam ederken bir heyecanda Selanik Open'da yaşanıyordu. Çok iyi maçlar çıkaran sporcumuz Barış ESEN eş puanla 2. oldu.

Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında Milli Takımımız takım halinde eş puanla Dünya 3. oldu.


Resmi Websitesi


Fotoğraf Galerisi


Sporcu Performans Durumu






dsc04430Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında saat 10:00'da başlayacak son tur öncesi Selanik'te nefesler tutuldu. Sporcularımız antrenörlerimiz eşliğinde son hazırlıklarını yaparken tüm kafile tek yürek oldu ve turun başlamasını bekliyor. Dün maçlarını kazanan Diyap BÜYÜKAŞIK, Bilgen SAZCI, Denizcan TEMİZKAN son tur öncesi 6,5 puandalar. Cemil Can Ali MARANDİ, Atilla Köksal YÜKSEL ve Nezihe Ezgi MENZİ 6 puana ulaştılar ve madalya için önemli bir avantaj yakaladılar. Milli takımımıza son tur öncesi başarılar diliyoruz.









dsc04453dsc044542009 Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında son tur biraz önce başladı. Şüphesiz satranç ile ilgilenen her kalp bugün biraz daha farklı atıyor. Fakat burada bu atmosferi canlı yaşayan ve gözleri kapıda, gönülleri salonda çocuklardan gelecek iyi haberleri bekleyen başta Kafile Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyemiz sayın Gülkız TULAY ve sporcu velileri bu heyacanı daha aşırı yaşayanlardan. Burada her sohbette, her bakışta, her duyguda satranç var.









Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında 8. tur devam ederken salondan güzel haberler gelmeye başladı. 8. tura 5,5 puanla giren sporcularımız Diyap BÜYÜKAŞIK, Bilgen SAZCI ve Denizcan TEMİZKAN maçlarını kazanarak 6,5 puana yükseldiler. Yine 5 puana sahip Cemil Can Ali MARANDİ'de kazanarak 6 puana ulaştı ve madalya yolunda bir engeli daha aşmış oldu. Maçlar devam ederken satranç camiasının kalbi de Selanik'te atmaya devam ediyor.

Salondan güzel haberler arka arkaya gelmeye devam ediyor. Atilla Köksal YÜKSEL ve Nezihe Ezgi MENZİ rakiplerini yenerek 6 puana ulaştılar. Sporcularımız madalya yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında 8. tur oynanırken adeta nefesler tutuldu. 7 tur sonunda topladıkları 5,5 puanla madalya şanslarını devam ettiren Denizcan TEMİZKAN, Bilgen SAZCI ve Diyap BÜYÜKAŞIK'ı bu turda da zorlu rakipler bekliyor. Atilla Köksal YÜKSEL, Cemil Can Ali MARANDİ ve Sinem Çağla GÜNDOĞAN'da 7 tur sonunda topladıkları 5'er puanla diğer madalya umutlarımız oldular. Sporcularımızın performans durumunu aşağıdaki tablodan takip edebilirsiniz.



Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında 7 tur öncesi 6. turda birbileriyle eşleşen ve  5'er puana sahip olan iki sporcumuz Denizcan TEMİZKAN ile Bilgen SAZCI berabere kalarak 5,5 puana ulaştılar. Sinem Çağla GÜNDOĞAN rakibini yenerek 5 puana ulaşırken yine Cemil Can Ali Marandi rakibini yenerek 4,5 puana ulaştı. Sporcularımızın performans durumunu aşağıdaki tablodan takip edebilirsiniz.


Türk Kafilesine Resmi Websitesi Merceği

gunnurŞampiyonanın resmi web sitesinde 1 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye kafilesi hakkında bir haber yayınlandı. Şampiyonadaki en büyük kafilelerden birisi olan Türkiye'nin toplam 18 sporcusu var; ama idareciler, veliler, antrenör ve görevlilerin yanı sıra psikolog Günnur Kuzu Sayın da dahil edilince 40 kişiye çıkıyor grubun büyüklüğü. Grand Hotel Palace'da ayrı bir odada hem sekreterya çalışmalarının yürütüldüğü hem de teknik hazırlıkların yapıldığı bir oda bulunuyor.

Haberde bu bilgilerin yanı sıra Günnur Kuzu Sayın'ın Budva'daki Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'ndaki çalışmasından memnun kalan velilerimizin kendisini özellikle Selanik'te de görmek istedikleri belirtiliyor.

Türkiye Satranç Federasyonu'nunu Dünya Okullararası Şampiyonası'nda on kategoride şampiyon olan sporcuların bu sene Türkiye'de yapılacak olan Yaş Grupları Dünya Şampiyonası'nda bedava konaklama hakkı kazanacağının altı çizilirken antrenör olarak GM Mikhail Gurevich'in takımın başında bulunduğu da açıklanıyor.

Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında bugün çift tur var. 6. turda, 5 turda 5 puan toplayan iki sporcumuz Bilgen SAZCI ve Denizcan TEMİZKAN birbiriyle eşleştiler.
Şampiyonada sona doğru yaklaştıkça heyecan da hat safhaya çıkmaya başladı. Vahap Şanal 15 yaş kategorisinin seri başı Nodar LORTKIPANIDZE ile karşılaşıyor. Sporcularımızın performans durumunu aşağıdaki tablodan takip edebilirsiniz.


Dünya Okullararası Satranç şampiyonasında 5. turu geride bırakırken Denizcan TEMİZKAN ve Bilgen SAZCI rakiplerini yenerek 5. tur sonunda 5 puana ulaştılar. Diyap BÜYÜKAŞIK rakibini yenerek 4,5 puana ulaşırken, Atilla Köksal YÜKSEL berabere kalarak puanını 4' e yükseltti. Sporcularımızın performans durumunu aşağıdaki tablodan takip edebilirsiniz. Tur bitiminden sonra ise millilerimizi sürpriz bir parti bekliyordu. Sporcularımızdan Sinem Çağla GÜNDOĞAN'ın doğum gününü hep birlikte kutlayan kafilemiz yarın yapacakları turlar öncesi moral depoladılar.




Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasına bugün 17:00'de başlayacak 5. tur ile devam edilecek. Sporcularımız için önemli bir viraj olan 5 tur öncesi Denizcan TEMİZKAN ve Bilgen SAZCI 4 tur sonunda topladıkları 4 puanla ne kadar iddialı olduklarını gösterdiler. Bunun yanı sıra 4 tur'da birbirleriyle eşleşen ve berabere kalan Atilla Köksal YÜKSEL ve Diyap BÜYÜKAŞIK ile Sinem Çağla GÜNDOĞAN 4 Tur sonunda topladıkları 3,5 puanla kritik 5. tur öncesi madalya kazanma yolunda iddialı konumlarını devam ettirdiler. Ancak heyecan yalnızca bu turnuvayla sınırlı kalmıyor. Selanik Open'da mücadele eden sporcumuz Barış ESEN 4 tur sonunda topladığı 3,5 puanla turnuvada ki önemli isimlerden biri olduğunu gösterdi. 5. Turdaki rakibi daha önce Türkiyede de oynamış büyükusta Giorgi BAGATUROV. Sporcularımızın performans durumunu aşağıdaki tablodan takip edebilirsiniz.


Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasında bugün 4. tur oynanıyor.  Fakat millilerimiz de bugün turnuvanın heyecanı dışında farklı bir heyecan daha vardı. Kafilemiz büyük önder Atatürk'ün selanikte doğduğu evi ziyaret ettiler. Duygu selinin yaşandığı bu gezide kafile başkanımız ve aynı zamanda yönetim kurulu üyemiz Gülkız TULAY kafilemiz adına Atatürk defterini imzaladı.

Dünya Okullararası Satranç Şampiyonasına bugün 2. ve 3. turlarla devam ediliyor. Millilerimiz ilk tur sonunda aldıkları sonuçlarla ne kadar iddialı olduklarını gösterdiler. Sporcularımızın performans durumunu aşağıdaki tablodan takip edebilirsiniz.


Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası için Yunanistan'ın Selanik şehrine giden 40 kişilik kafilemiz öğlen saatlerinde otele giriş yapmıştır. Moral ve motivasyonun yüksek olduğu ekibimiz öğlen yemeğinin ardından antrenörlerimiz eşliğinde saat 17:00'de başlayacak olan  ilk tur için çalışmalara vakit geçirmeden başlamışlardır. Günün sevindirici ilk sonucunu İzge BAYYURT rakibini yenerek almıştır.


Dünya Okullararası Satranç Şampiyonası 26 Nisan - 3 Mayıs 2009 tarihleri arasında Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenecektir. Şampiyonaya iştirak edecek kafile listesi ve turnuva web sayfası aşağıda yer almaktadır.

Tren Gidiş-Dönüş Detayları


Gidiş    : 26 Nisan 2009 Pazar Günü Saat 21:00            (Selanik'e varış :27 Nisan 2009 Pazartesi günü saat  09:00)
Dönüş : 03 Mayıs 2009 Pazar Günü Saat 19:38           (İstanbul'a varış: 04 Mayıs 2009 Pazartesi günü saat 07:30)

NOT: 40 kişiden oluşan kafilemiz 26 Nisan 2009 Pazar günü saat: 19:00'da İstanbul Sirkeci Garı'nda buluşacaktır. Vize alınan pasaportlar (hizmet pasaportu alınan sporcular lütfen pasaportunuzu yanınızda getirmeyi unutmayınız) ve çıkış harç makbuzları Federasyon Görevlisi Melih Sagıt tarafından yolculuk öncesi sizlere teslim edilecektir.

Melih Sagıt (0555 279 04 25)
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresinden ulaşabilirsiniz
.