Mobile menu

Köln'de Hızlı Satranç turnuvası

fotokoln136.Satranç Olimpiyatları tüm hızıyla sürerken Köln'deki "manevi elçimiz" Köln 2000 Satranç Kulübü'nün başkanı Güven Manay'dan bir haber geldi.8 Kasım 2008 tarihinde, Almanya'nın Köln kentinde bir Hızlı Satranç turnuvası düzenlendi.

Bu turnuva ilk kez 2001 yılında düzenlendiğinde Kıvanç Haznedaroğlu ve Umut Atakişi de katılmıştı.u turnuvayı düzenleyenler, kurucu üyelerinin hepsi Türkiye kökenli olan çokültürlü Satranç Kulübü "Satranç Club 2000"(www.Satranc.de.vu) idi.

Bu etkinlik, Dresden Satranç Olimpiyadlarının reklam kampanyasına dahil edildi. Aynı anda, Tüm Almanya'da kültürlerarası diyalog için düzenlenen “çokkültürlü hafta”nın önemli bir bölümüydü.

Turnuvaya Türkiye, Almanya, İtalya, ABD, Arnavutluk ve Ukrayna kökenli oyuncular katıldı. Hürriyet gazetesinin Avrupa baskısına ve Kanal D’nin Avrupa'daki haber yayınına dahil edilen turnuva, Almanyanın Kuzey-Ren Vestfalya (Westphalia) eyaletinde bir hayli yankı uyandırdı.

Kulüp başkanı Güven Manay tarafından hazırlanan ve ikinci başkan İzzet Yılmaz tarafından kusursuz organize edilen turnuvada, Ukraynalı Uluslararası Usta IM Evgen Haskelman birinci oldu. İkinci sırada İtalyan oyuncu Carlo Pauly, üçüncü sırada ise, Türk oyuncu İbrahim Kısaoğlu yer aldı. Turnuva ayrıca, yönetim kurulundan Abuzer Akpınar’ın ve ev sahibi Köln City Hotel’in sahibi Nesimi Aslan’ında yoğun desteğini gördü.

Kulüp ile ilgili bilgi için, Almanya'daki manevi elçimiz olan Güven Manay'ın e-mail adresi:  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haber: Güven ManayBu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir." target="_blank">