Mobile menu

En Güzel Satranç Temsilciliği Karabük’te Açıldı

Türkiye Satranç Federasyonu, 23 Ekim Perşembe günü Karabük, Safranbolu’da ülkemizin önemli tarihsel varlıklarından Cinci Han’da TSF Karabük İl Temsilciliği ve Eğitim Merkezini hizmete açtı. TSF Başkanvekili Murat Kul, Asbaşkan Tahsin Aktar, Karabük Vali Yardımcısı Baha Başçelik ve Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci açılış töreninde, onlarca öğrenciyle bir araya geldiler.
Türkiye Satranç Federasyonu ülke geneline yaymayı amaçladığı TSF il temsilcilikleri ve eğitim merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Yapımı 1645 tarihinde tamamlanan, ülkemizin önemli anıtsal varlıklarından, Safranbolu’nun tarihi incisi Cinci Han’da, yaklaşık 150 metre karelik bir alan TSF’nin yeni merkezi haline dönüştürüldü. İçinde satranç eğitimi yapılabilecek bir oda, ilçe ve il düzeyinde gerçekleştirilebilecek turnuvalar için geniş bir salon bağlantısı da bulunan merkez yalnızca çocuk ve gençlerimizin yeni buluşma noktası olmayacak, aynı zamanda, 2009 Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak.

Hanın işletmecisi ve Karabük Dernekler Federasyonu Başkanı, satranç gönüllüsü Cevdet Akay ile bu merkezin hayalden gerçeğe dönüşmesinde bizimle aynı heyecanı paylaşan ve öncü olan Türkiye Yerel Televizyonlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Çetinkaya’ya TSF ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Umuyor ve diliyoruz ki Karabük ve Safranbolu’da satranç, il temsilcimiz, öğretmenlerimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımızla kısa bir süre içinde çok daha güçlü ve yaygın bir konuma ulaşacak.

Başkanvekili Murat Kul’un ilgili yazısını okumak için