Mobile menu

Türkiye-A, Ermenistan'a Karşı Liderlik Mücadelesini Kaybetti, Türkiye-C Bosna Hersek'i 3-1 Yendi

picture_071.jpgTürkiye-A takımı Ermenistan'a 3-1 yenilerek zirveyi rakibine kaptırırken, Gürcistan ve Filipinler de 2-2 berabere kaldılar. Sabah Rusya'yı yenen Hindistan, üçüncü turda ise olimpiyadın üç numarası olan Azerbaycan'ı 3-1'le geçti ve kritik maçlardan galip ayrılmış oldu. Slovakya ve İngiltere ise 2-2 berabere kaldılar. Türkiye-B, Sri Lanka'yı 2,5-1,5 yenerken, Türkiye C ise Bosna Hersek'i 3-1 yendi. Türkiye Kızlar-B, Güney Afrika'ya 3-1 kaybederken, Türkiye Kızlar-A ve Türkiye-Mersin 2-2 berabere kaldılar. İSEK Aquamatch ise Güney-Afrika B ile 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Ermenistan 10,5 puanla liderliğe yerleşirken, Hindistan 9,5 puanla ikinci sırada bulunuyor. 3-4.dereceleri Filipinler ve Gürcistan 9 puanla paylaşırken, Türkiye-A 8,5 puanla beşinci sırada bulunuyor.


Önceki Haberler

İkinci turda Türkiye-A, İsviçre'yi 3,5-0,5 yenerek 7,5 puanla Yunanistan'ı aynı skorla geçen Ermenistan ile birlikte liderliği paylaştı. Slovakya'yı 3-1 ile geçen Filipinler ve İngiltere'yi yine aynı skorla geçen Gürcistan ise 3-4.dereceleri paylaşıyor. Türkiye Kızlar-A takımı, Güney Afrika-B'yi 2,5-1,5 ile geçerken, Türkiye Kızlar-B ise Ermenistan'ı 3-1 yendi. Türkiye-Mersin, İsviçre-B'ye 2,5-1,5 yenilirken, Türkiye-C ise Suriye'yi 3-1 yenerek yoluna devam etti. Satrancın iki süper gücü Hindistan ve Rusya'nın buluşmasında, Hindistan, Rusya'yı 3,5-0,5 gibi farklı bir skorla devirerek yoluna devam etti.


16 Yaş Satranç Olimpiyatları, bugün iki ve üçüncü tur karşılaşmalarıyla devam edecek. Şampiyanın en yüksek reyting ortalamalı bir ve iki numaraları Rusya ve Hindistan, satrancın iki süper gücü bugün karşı karşıya geliyor.

Satranç turnuvalarında favorilerin henüz ikinci turda birbirleriyle oynamaları pek alışılmadık bir durum olmakla birlikte iki süper güç bir anda oldukça arka sıralara düşebilir.

Türkiye-A ikinci turda İsviçre ile; Türkiye-Mersin İsviçre-B ile; Türkiye-B Güney Afrika-A ile; Türkiye-C Suriye ile; Türkiye Kızlar-A Güney Afrika-B ile ;Türkiye Kızlar-b Arnavutluk ile, İSEK Aquamatch ise Avusturalya ile karşılaşıyor.