Mobile menu

GM Suat Atalık İstanbul Açık'ı Eş Puanla Kazandı

atalik.jpg
İstanbul Satranç Festivali'nin son turunda Türk büyükustaların mücadelesinde Suat Atalık ve Mikhal Gurevich berabere yaparken,Suat Atalık 8 puana ulaştı. Uluslarararası usta Levon Babuijan da büyükusta Levan Pantsulaia'yı yenerek Atalık ile birlikte 8 puanla 1-2.dereceleri paylaştı. 3-9.dereceler büyükustalar Gurevich, Pashikian, Gagunashvili, Guseinov, Bagaturova, Aveskulov ve Ermenkov paylaştılar.

Oğulcan Kanmazalp 6,5 puan ve 2482 performansla uluslararası usta normu aldı.


Dereceye giren ve norm alan Kanmazalp'ı tebrik ederiz.







Önceki Haberler


7. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Festivali'nde sekizinci turda Büyükusta Suat Atalık, Levan Pantsulaia'yı yenerek 7,5 puana ulaştı ve son tura lider girdi. Son turdaki rakibi , 7 puanla Gürcü IM Babuijan'la 2-3.dereceleri paylaşan Türkiye'nin diğer büyükustası Mikhail Geruvich olacak. İki büyükustanın arasındaki mücadele bugün saat 14:00'te oynanayacak son turda tam bir final havasında geçebilir.

















7. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Festivali'nde liderliği paylaşan GM'ler Suat Atalık ve Arman Pashikian berabere yaparak 6,5 puana ulaşırlarken onlara GM Levan Pantsulaia, Valerian Gaprindashvili'yi yenerek yetişti. Oğulcan Kanmazalp ise IM Georgy Arzumanian'ı yenerek 6 puana ulaştı ve 4-11.dereceleri GM Mikhail Gurevich, WGM Baira Kovanova, GM Sergey Grigoriants, Oğulcan Kanmazalp, GM Giorgi Bagaturov, GM Evgenij Ermenkov ve IM Levon Babuijan paylaşıyor.

Sekizinci turdaki GM Atalık - GM Pantsualia; GM Gurevich - GM Pashikian karşılaşmaları ve ilk masalardaki mücadeleler belirleyici olabilir.

















Altıncı turda GM Suat Atalık, Azeri Büyükusta GM Gadir Güseinov'u yenerek tam puanla liderliğini sürdürdü. GM Atalık ile aynı puanda bulunan tek isim Ermeni Büyükusta Armen Pashikian. Tecrübeli büyükusta Yunanistan Ligi'nden sonra İstanbul Açık'ta da formunu sürdürürken, Türkiye Şampiyonu GM Mikhail Gurevich, Türkiye Bayanlar Şampiyonu IM Ekaterina Atalık'ı yenerek 5,5 puana ulaştı.


Önceki Haberler

7. İstanbul Satranç Festivali 13 GM, 6 WGM, 6 IM,5 WIM 10 FM olmak üzere 11 ülkeden toplam 386 sporcunun katılımı ile başlıyor. Festivalde Türk büyükustalar Mikhail Gurevich(2631) ve Suat Atalık(2585)'ın yanı sıra Gadir Guseinov(2643), Levan Pantsulaia (2607), Sergey Grigoriants(2577), Merab Gagunashvili(2566) gibi büyükustalar da yer alıyor. Festivalde Türkiye Şampiyonu GM Mikhail Gurevich, FM Selim Çıtak ile berabere kaldı. Ayrıca Oğulcan Kanmazalp GM Sergei Grigoriants ile berabere kaldı. Ayrıca FM Selim Gürcan, GM Evgenij Ermenkov ile berabere kalırken, GM Gaprindashvili-Melkonian ve Tükiye Bayanlar Şampiyonu IM Atalık'ın WIM Gavasheli ile berabere kalması da diğer sürpriz sonuçlar olarak göze çarptı. Üçüncü tur sonunda 24 sporcunun 3 puanı bulunuyor ve liderliği paylaşıyor.

İstanbul Satranç Festivali'nde beşinci tur sonunda GM Suat Atalık tam puanla eş puanlı liderliğe yerleşti. Beş puanı bulunun diğer isimler GM Gagunashvili, GM Pasikian, GM Pantsulaia ve GM Guseinov. İlk masalardaki eşlendirmeler şöyle: GM Atalık-GM Guseinov; GM Gaguanashvili-GM Panstulaia; GM Aveskulov-GM Pashikian ile karşılaşıyor. 4,5 puanı bulunan isimler arasında ise ilginç ve önemli bir mücadele olacak: GM Gurevich - IM Atalık.

Festival sonuçlarını Turnuva Sayfasından takip edebilirsiniz.