Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları'nda Kübra Öztürk ve Cemil Can Ali Marandi Eş Puanla Lider


avrupa_yas_herceg_novi_gun3_ofis_0062008 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'nda üçüncü tur sonunda WFM Kübra Öztürk ve CM Cemil Can Ali Marandi tam puanla eş puanlı liderliklerini sürdürürken, zirve iddiası olan diğer sporcularımız da başarılı sonuçlar aldılar.

18 Yaş Grubu'nda IM Emre Can, FM Marian Bojchev'i yenerek 2,5 puana ulaşırken, 16 Yaş'ta iki Türk oyuncunun mücadelesinde FM Mustafa Yılmaz, Burak Fırat'ı yenerek 2,5 puana ulaştı.

10 Yaş Erkekler'de  CM Cemil Can Ali Marandi üçüncü galibiyetini alarak 1-4.dereceleri paylaşıyor. CM Vahap Şanal ise Rus rakibiyle berabere kalarak 2,5 puana ulaştı.

16 Yaş Kızlar Avrupa Şampiyonu Kübra Öztürk, 18 Yaş Grubu'nda da yoluna kayıpsız devam eden bir başka isim oldu. Öztürk'ün dördüncü turdaki İspanyol rakibi WFM Guadamuro grubun en yüksek reytingli sporcusu olan ve daha önce WIM Betül Cemre Yıldız ile 18 Yaş Kızlar'da madalya mücadelesi veren Çek WIM Katerina Nemcova'yı yenerek grubun en büyük sürprizlerinden birisini yapmış durumda. Üst sıralarda yer alan bir başka sporcumuz Burcu Şaşmazel de Polonyalı rakibiyle berabere kalarak 2,5 puana ulaştı ve 14 Yaş Kızlar Grubu'nda 6-13.dereceleri paylaştı.

Türk Sporcuların Sonuçları (4.Tur)

Maçlar son tur haricinde TSİ 16:00'da başlıyor, son tur ise TSİ 14:00'te başlayacak. Maçların bir bölümü canlı yayınlanmaktadır ve dağılımı da şöyledir: 18 Yaş Erkekler:6 18 Yaş Kızlar:4 16 Yaş Erkekler:4 16 Yaş Kızlar:3 14 Yaş Erkekler:2 14 Yaş Kızlar:1

Turnuva Sayfası

Türk Sporcuların Sonuçları

Fotoğraf Galerisi



Milli Takımlar Menajeri ve Kafile Başkanı Özgür Solakoğlu'nun İzlenimleri

Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası için İstanbul'dan 13 Eylül Cumartesi günü akşam saatlerinde yola çıkan kafilemiz, Pazar sabahı 03.00 gibi Herceg Novi'ye vararak, odalarına yerleşti.

Pazar günü ise öğleden sonradan itibaren oyuncularımız Besin zehirlenmesi nedeniyle hastanaye gitmeye başladılar. Oyuncularımız, Veliler ve antrenörlerden toplam 11 kişi Acil Serviste Besin Zehirlenmesi tedavisi gördüler. Pazar geceye kadar süren hareketli saatlerden sonra Pazartesi günü tüm sporcular sağlıklarına kavuşmuşlardı. Acil Servis tedavilerinden sonra da kafilemizin sağlık durumu otelde doktor tarafından kontrol edildi.

İlk tur maçlarında % 50 performans yakaladık ve beklediğimiz düzeyde başarılı başlangıcı yapamadık. 2. tur performansı ise % 46 ile yine beklentilerimizin altında kaldı. Ancak tam puanlı 4 oyuncumuzun olması bize moral veriyor.

avrupa_yas_herceg_novi_gun3_ofis_004

Türkiye Satranç Federasyonu, Herceg Novi'de de prestijini ve farkını gösterdi. Özel bir çalışma salonu tahsis eden TSF aynı zamanda otelde internet kullanımının günde sadece 4 saat olması ve bağlantının da sorunlu olması nedeniyle, özel bir internet bağlantısı temin etti. Tüm kafileler ve sporcular Türk kafilesine hayranlıkla bakmaya ve gıpta etmeye devam ediyorlar.

avrupa_yas_herceg_novi_ilkgun_1.tur_005

Ekli dosyada Performans tablosu ve Tüm kafilenin Karadağ M-Tel şirketi telefon hatları var. Turnuvanın sponsorlarından olan M-Tel tüm oyunculara ücretsiz SIM Kart dağıttı.

Türkiye Kafilesi Telefon Numaraları


avrupa_yas_herceg_novi_ilkgun_1.tur_024

Aydın Acarbay

avrupa_yas_herceg_novi_ilkgun_1.tur_023

IM Emre Can

avrupa_yas_herceg_novi_ilkgun_1.tur_022

Melodi Dinçel

avrupa_yas_herceg_novi_ilkgun_1.tur_021

WFM Kübra Öztürk

avrupa_yas_herceg_novi_ilkgun_1.tur_019

Burcu Şaşmazel

avrupa_yas_herceg_novi_ilkgun_1.tur_016

CM Atilla Köksal Yüksel



eyccÖnceki Haberler

-14-25 Eylül 2008 tarihleri arasında Karadağ'ın Herceg Novi şehrinde yapılacak olan 2008 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası kafilesi Herceg Novi'ye vardı. Birbirinden yetenekli ve başarılı sporcularımızın yer aldığı milli takım kafilemizin başında Milli Takımlar Menajerimiz Özgür Solakoğlu yer alıyor. GM Adrian Mihkalcishin, GM Mikhail Gurevich, AYGEG Antrenörlerimiz IM Hasan Kılıçaslan, FM Hakan Erdoğan, FM Alper Efe Ataman,FM Yasin Emrah Yağız, FM Yakup Bayram ve Psikoloğumuz Günnur Kuzu sporcularımıza destek veriyorlar.

-2008 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası'na ilk iki tur sonunda kayıpsız başlayan sporcularımız arasında 10 Yaş Genel'deki okullararası dünya şampiyonlarımız CM Vahap Şanal ve CM Cemil Can Ali Marandi ile bu sene 18 Yaş Kızlar'da mücadele eden son 2 yılın 16 Yaş Kızlar Avrupa Şampiyonu WFM Kübra Öztürk ve 14 Yaş Kızlar'da hamle yapan Burcu Şaşmazel bulunuyorlar. Zorlu 18 Yaş Genel grubunda 4 numara olarak başlayan IM Emre Can'ın da 1,5 puanı bulunurken, 18 Yaş Genel'de 1,5 puanı bulunan sporcularımız FM Mustafa Yılmaz ve Burak Fırat birbirleriyle karşılaşıyorlar.

Kafile Listesi