Mobile menu

Olimpiyatta 8. Turdan Takımlarımız Galibiyetle Ayrıldı

sitesekisizncitur 510-23 Eylül 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda sekizinci tur sona erdi. 8.turda Açık kategoride Karadağ takımına 2,5-1,5 skorla galip gelirken Kadınlar kategorisinde ise Filipinler takımını 2,5-1,5 skorla mağlup etmeyi başardık.

Açık kategoride Karadağ takımıyla karşı karşıya gelen A Milli takımımız maça GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Emre Can kadrosuyla çıktı. 2.masada GM Nikita Petrov karşısında beyaz taşlarla mücadele eden GM Gürel, açılış safhasında rakibinin sağlam oyunu karşısında taşları sadeleştirip zayıflık yaratmaya çalıştı. Önce d hattının hakimiyetini ele geçiren genç yıldızımız, sonrasında da rakibinin vezir kanadından yaptığı piyon sürüşleri sonucunda oluşan zayıf karelere taşlarını konuşlandırdı. Vezir kanadından oluşturduğu bu baskıyla piyon öne geçen GM Gürel sonrasında da sergilediği güzel oyunla rakibini mağlup etmeyi başardı. 3.masada mücadele eden bir başka genç yıldızımız GM Erdoğmuş ise açılış safhasında avantajı rakibine kaptırsa da doğru taş değişimleriyle konumu dengeledi. Dengeli girilen oyunsonu safhasında güzel bir piyon fedasıyla rakibin piyon yapısını bozan genç yıldızımız taşlarıyla rakip piyonlar üzerinde iyice baskı kurdu ve maçı kazanmayı başardı. A Milli takımımız rakibini 2,5-1,5 skorla mağlup etmeyi başardı.

Kadınlar kategorisinde Filipinler takımı karşısında mücadele eden Kadın A Milli Takımımız maça IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WIM Gülenay Aydın, WIM Hayale İsgenderova kadrosuyla çıktı. 1.masada beyaz taşlarla mücadele eden IM Atalık, açılış safhasından rakibin hatalı piyon sürüşleri sonucunda d5 karesinde geçer piyon elde etti. Geçer piyonu kullanarak bir de piyon öne geçen ustamız, güzel bir kalite fedasıyla geçer piyonlarının gücünü iyice arttırdı ve taş önde oyunsonuna girdi. Oyunsonunda ise oyun at-fil matına gitti ve IM Atalık 100.hamlede rakibini mat etmeyi başardı. 2.masada siyah taşlarla dengeli bir oyun sergileyen WGM Yıldız Kadıoğlu, taş değişimleriyle eşit bir ters renkli fil oyunsonuna girdi ve masadan yarım puanla ayrıldı. Son iki masada mücadele eden sporcularımız WIM Aydın ve WIM İsgenderova da oyunlarında sağlam oyunlar sergileyerek risk almadılar ve masalarından yarım puanla ayrıldı. Böylece Kadın A Milli Takımımız günü 2,5-1,5 skorla galip gelerek ayrılmayı başardı.

Dokuzuncu turu TSİ 16.00’da başlayacak olan olimpiyatlarda mücadele edecek olan takımlarımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Fotoğraflar: Fatma Koç

Fotoğraf Galerisi: Açılış Günü - 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur - 7. Tur - 8. Tur

Chess.com : https://www.chess.com/events/2024-fide-chess-olympiad-open

Chess-results : https://chess-results.com/tnr967173.aspx?lan=1

Resmi Site : https://chessolympiad2024.fide.com/

sitesekisizncitur 1sitesekisizncitur 2sitesekisizncitur 3sitesekisizncitur 4sitesekisizncitur 5sitesekisizncitur 6sitesekisizncitur 7sitesekisizncitur 8sitesekisizncitur 9sitesekisizncitur 10sitesekisizncitur 11sitesekisizncitur 12sitesekisizncitur 13