Mobile menu

Olimpiyatlarda İki Kategoride Berabere Kaldık

img 120210-23 Eylül 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda altıncı tur sona erdi. 6.turda Kanada takımıyla oynayan A Milli takımımız 2-2 skorla berabere kalırken Slovenya takımıyla oynayan Kadın A Milli takımımız da 2-2 skorla günü bir puanla kapattı.

Açık kategoride Kanada takımıyla karşı karşıya geldik. A Milli takımımız maça GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Emre Can ile çıktı. Siyah taşlarla puan alamadığımız karşılaşmada son iki masaya kalan beyaz masalardan aldığımız puanlarla sonucu belirledik. 2.masada IM Shiyam Thavandiran karşısında beyaz taşlarla mücadele eden GM Gürel, rakibinin Fransız Savunması tercihi karşısında şah kanadından agresif piyon sürüşleri yaparak oyun fırsatı aradı. Rakibine vezir kanadından oyun şansı vermeyip şah kanadından oyunu açan büyükustamız alan avantajını alarak taşlarını rakip sahaya sürmeye başladı. Oyunortasında çok güzel bir 49.Axd5!! at fedasıyla bitirici vuruşu yapan genç yıldızımız güzel bir galibiyete imza attı. 4.masada IM Nikolay Noritsyn karşısında beyaz taşlarla oynayan GM Can ise dengeli geçen açılış safhasının ardından rakibinin şah kanadından yaptığı agresif piyon sürüşü karşısında taşlarıyla rakip şaha baskı yaparak cezalandırdı. Bu baskı sonucunda piyon öne geçen büyükustamız doğru taş değişimleriyle rakip şahı iyice zayıflattı ve güzel oyunuyla rakibini yenmeyi başardı. Böylece 2-0 geri düştüğümüz maçtan 2-2 skorla bir puan alarak ayrıldık.

Kadınlar kategorisinde ise Slovenya takımı karşısında mücadele eden Kadın A Milli Takımımız maça IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk Örenli, WIM Gülenay Aydın, kadrosuyla çıktı. İlk masada IM Laura Unuk karşısında beyaz taşlarla mücadele eden IM Atalık, sağlam bir oyun sergilediği açılış safhasında rakibinin de sağlam oyunu sonucunda denge bozulmadı ve oyun beraberlikle sonuçlandı. 2.masada ise WIM Zala Urh karşısında oynayan WGM Yıldız Kadıoğlu, açılışta yaptığı doğru taş değişimleriyle kötü file karşı iyi at oyunortası konumuna girdi. Yavaş yavaş rakip üzerinde baskısını arttırmaya çalışan ustamız, rakibinin sağlam savunması karşısında eşitliği bozamadı ve oyun beraberlikle sonuçlandı. 3.masadan puansız ayrılmamızın ardından 4.masada ise WIM Teja Vidic karşısında siyah taşlarla mücadele eden WIM Aydın, açılış safhasında yaptığı doğru taş değişimleriyle piyon öne geçti. Rakibinin ise baskılı oyunu karşısında eşitlenen oyunda taşları sadeleştirip piyon önde kale oyunsonuna geçen ustamız olimpiyatlarda sürdürdüğü başarılı performansa bir güzel galibiyet daha ekledi. Böylece takımımız rakibiyle 2-2 skorla berabere kalmış oldu.

Yedinci turu TSİ 16.00’da başlayacak olan olimpiyatlarda mücadele edecek olan takımlarımıza başarılar dileriz.

Chess.com : https://www.chess.com/events/2024-fide-chess-olympiad-open

Chess-results : https://chess-results.com/tnr967173.aspx?lan=1

Resmi Site : https://chessolympiad2024.fide.com/