Mobile menu

Olimpiyatların 7.Turu İki Kategoride de Galibiyetle Kapattık

olimpiyatyednctur 210-23 Eylül 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda yedinci tur sona erdi. 7. turda Açık kategoride Şili takımına 4-0 skorla net bir galibiyet alırken Kadınlar kategorisinde ise Estonya takımını 3-1 skorla mağlup etmeyi başardık.

Açık kategoride Şili takımıyla karşı karşıya gelen A Milli takımımız maça GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Vahap Şanal, GM Emre Can kadrosuyla çıktı. 1.masada GM Pablo Salinas karşısında beyaz taşlarla mücadele eden GM Gürel, açılıştan rakibinin vezir kanadından yarattığı baskı sonucunda istediği gibi çıkamadı. Oyunortasında ise güzel bir savunma oyunuyla rakibine avantaj vermeyen genç yıldızımız atlarıyla rakibin şah kanadından baskı kurarak inisiyatifi aldı ve iki piyon önde girdiği ters renkli fil oyunsonunda rakibini mağlup etmesini bildi. 2.masada GM Rodrigo Vasquez karşısında mücadele eden GM Erdoğmuş ise açılışta rakibinin piyon yapısını bozarak avantajı kendi lehine geçirdi. F piyonunu çok güzel bir şekilde ilerleterek rakibi üzerindeki baskısını iyice arttıran genç yıldızımız rakibini yenmeyi başardı. 3.masada IM Hugo Lopez karşısında oynayan GM Şanal, açılışta rakibinin şah kanadından agresif bir şekilde ilerlettiği piyonlar karşısında doğru taş değişimleriyle avantajı ele geçirdi ve güzel bir taktikle oyunu kazandı. 4.masada ise siyah taşlarla mücadele eden GM Can, oldukça tecrübeli olduğu Najdorf varyantında vezir kanadında baskı kurarak rakip taşları zayıflattı ve sonrasında taşları sadeleştirerek piyon önde oyunsonuna giderek rakibini mağlup etmeyi başardı. Böylece A Milli Takımımız günü 4-0 gibi net bir galibiyetle kapattı.

Kadınlar kategorisinde Estonya takımı karşısında mücadele eden Kadın A Milli Takımımız maça IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk Örenli, WIM Gülenay Aydın kadrosuyla çıktı. 1.masada IM Mai Narva karşısında siyah taşlarla mücadele eden IM Atalık, eşit çıkılan açılış safhasının ardından rakibinde izole bir duble piyon yaratarak inisiyatifi aldı. Vezir kanadındaki piyon çokluğunu kullanarak geçer piyon yaratan IM Atalık, güzel bir çatal atarak fil öne geçti ve sonrasında çok şık bir matla galibiyete uzandı. 2.masada WIM Margareth Olde karşısında oynayan WGM Yıldız Kadıoğlu, eşit çıkılan açılış safhasının ardından hızlı taş değişimleriyle konumu sadeleştirdi. Rakibinin agresif piyon sürüşleri karşısında sert bir devamyoluna giren ustamız hamle tekrarıyla masadan yarım puanla ayrıldı. 4.masada beyaz taşlarla mücadele eden WIM Aydın ise açılışta rakibinin yaptığı agresif piyon sürüşleri karşısında sağlam oyunuyla rakibinde zayıf kareler yarattı. Taşlarını kuvvetli karelere konuşlandırdıktan sonra rakibin zayıflıklarının üzerinde baskı kurmaya başlayan sporcumuz masadan galibiyetle ayrıldı. 3.masada mücadele eden WGM Öztürk Örenli ise günü beraberlikle kapattı ve Kadın A Milli Takımımız rakibini 3-1 skorla mağlup etmeyi başardı.

Sekizinci turu TSİ 16.00’da başlayacak olan olimpiyatlarda mücadele edecek olan takımlarımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Fotoğraflar: Fatma Koç

Fotoğraf Galerisi: Açılış Günü - 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur - 4. Tur - 5. Tur - 7. Tur

Chess.com : https://www.chess.com/events/2024-fide-chess-olympiad-open

Chess-results : https://chess-results.com/tnr967173.aspx?lan=1

Resmi Site : https://chessolympiad2024.fide.com/

olimpiyatyednctur 1olimpiyatyednctur 2olimpiyatyednctur 3olimpiyatyednctur 4olimpiyatyednctur 5olimpiyatyednctur 6olimpiyatyednctur 7olimpiyatyednctur 8olimpiyatyednctur 9