Mobile menu

Olimpiyatlarda Açık Kategoride Berabere Kaldık, Kadınlar Kategorisinde Kazandık

2024olimpiyatkapak10-23 Eylül 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda üçüncü tur sona erdi. Üçüncü turda Slovakya takımıyla oynayan A Milli takımımız 2-2 skorla berabere kalırken İran takımıyla oynayan Kadın A Milli takımımız ise rakibini 2,5-1,5 skorla mağlup etmeyi başardı.

Açık kategoride Slovakya’ya karşı mücadele eden A Milli takımımız maça GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Vahap Şanal kadrosuyla çıktı. 2.masada IM Filip Haring karşısında siyah taşlarla mücadele eden GM Gürel, açılışta rakibinin merkez bölgede oyun kurmasına karşılık vezir kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle oyun kurmaya çalıştı. Oyunortasında rakibinin yaptığı hatalı 16.a3?? hamlesi karşısında 16…Fxe4!! hamlesiyle birlikte güzel bir taktik fikir yakaladı ve iki piyon öne geçti. Sonrasında oynadığı güzel oyunla rakibine şans tanımayan genç yıldızımız şık bir galibiyete imza attı. 3.masada mücadele eden bir diğer genç yıldızımız GM Erdoğmuş ise IM Juraj Druska karşısında oldukça sert bir açılış safhası geçirdi. Rakibin kalite feda ederek şah saldırısı başlatmasına karşılık fil fedasıyla karşılık veren büyükustamız taşları sadeleştirerek kalite avantajını elinde tuttu. Rakibin baskı kurmasına izin vermeyen genç yıldızımız güzel bir galibiyete imza attı. Kalan iki masada ise istediğimiz sonuçları alamadık ve rakibimiz ile 2-2 skorla berabere kaldık.

Kadınlar kategorisinde ise İran takımı karşısında mücadele eden Kadın A Milli Takımımız maça IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk Örenli, WIM Hayale İsgenderova kadrosuyla çıktı. 2.masada WFM Tannaz Azali karşısında siyah taşlarla mücadele eden WGM Yıldız Kadıoğlu, açılış safhasında merkezden ilerlettiği piyonla rakibinin konumunda zayıflıklar yarattı ve taşlarını güçlü karele konuşlandırarak rakibin zayıflıkları üzerinde baskı yaratmaya başladı. Tüm taşlarıyla rakip şaha baskı kuran ustamız, güzel bir kale fedasıyla konumu iyice lehine çevirdi ve güzel bir galibiyete imza attı. 4.masada oynayan WIM İsgenderova ise WIM Parva Nazif karşısında açılış safhasından istediği gibi çıkamasa da rakip şah üzerinde baskı kurarak konumu yavaş yavaş lehine çevirdi ve takımımız adına oldukça kritik bir galibiyete imza attı. 3.masada oynayan WGM Öztürk Örenli geçen eşit geçen açılış safhasının ardından rakibinin hızlı taş değişimleri sonucunda eşit bir oyunsonuna gitti ve masadan yarım puanla ayrıldı. İlk masadan şanssız bir puan kaybı yaşasak da Kadın A Milli takımımız rakibini 2,5-1,5 skorla mağlup etmeyi başardı.

Dördüncü turu TSİ 16.00’da başlayacak olan olimpiyatlarda mücadele edecek olan takımlarımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Fotoğraflar: Fatma Koç

Chess.com : https://www.chess.com/events/2024-fide-chess-olympiad-open

Chess-results : https://chess-results.com/tnr967173.aspx?lan=1

Resmi Site : https://chessolympiad2024.fide.com/

Fotoğraf Galerisi: Açılış Günü - 1. Tur - 2. Tur - 3. Tur

olimpiyat3tur2024 8

olimpiyat3tur2024 7

olimpiyat3tur2024 1olimpiyat3tur2024 2olimpiyat3tur2024 3olimpiyat3tur2024 4olimpiyat3tur2024 5olimpiyat3tur2024 6