Mobile menu

Olimpiyatların 2. Gününde Açık'ta 3-1 Kadınlarda 3,5-0,5 Kazandık

2024olimpiyatikincitur 110-23 Eylül 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen 45. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda ikinci tur sona erdi. İkinci turda Faroe Adaları takımıyla oynayan A Milli takımımız rakibini 3-1 skorla, Bosna Hersek takımıyla oynayan Kadın A Milli takımımız ise rakibini 3,5-0,5 skorla mağlup etmeyi başardı.

Açık kategoride Faroe Adaları takımına karşı mücadele eden A Milli takımımız maça GM Mustafa Yılmaz, GM Ediz Gürel, GM Yağız Kaan Erdoğmuş, GM Emre Can kadrosuyla çıktı. 2.masada beyaz taşlarla mücadele eden GM Gürel, rakibinin piyon feda ederek gelişim üstünlüğünü aldığı açılış safhasında sağlam oyunuyla birlikte rakibinin avantaj elde etmesine izin vermedi. Çok güzel bir vezir fedası görerek rakibinin hatalı kalite fedası yapmasına izin veren genç yıldızımız bu güzel vezir fedasıyla rakibini mağlup etmeyi başardı. 4.masada oynayan GM Can ise rakibinin Najdorf Savunması tercihi karşısında agresif bir devamyoluna girerek adeta rakibine oyun şansı tanımadı. Açılıştan iki piyon önde çıkan büyükustamız taşları sadeleştirerek güzel bir galibiyete imza attı. 3.masada mücadele eden GM Erdoğmuş’a baktığımızda taşların hızlıca değişildiği açılış safhasından oyunsonuna hızlıca geçerken rakibinin taşlarını zayıf bırakan genç yıldızımız baskılı oyunuyla piyon öne geçti. Taşları sadeleştirerek piyon önde at oyunsonuna giren GM Erdoğmuş, rakibini mağlup etmeyi başardı. İlk masadan ise rakibimizin güzel oyunu sonucunda puansız ayrılsak da rakibimizi 3-1 skorla mağlup etmeyi başardık.

Kadınlar kategorisinde ise Bosna Hersek takımı karşısında mücadele eden Kadın A Milli Takımımız maça IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WIM Gülenay Aydın, WIM Hayale İsgenderova kadrosuyla çıktı. İlk masada siyah taşlarla mücadele eden IM Atalık, eşit çıkılan açılış safhasının ardından güzel bir at fedası fikriyle birlikte taş öne geçti ve rakibini mağlup etmeyi başardı. 3.masada oynayan WIM Aydın ise siyah taşlarla rakibini şah kanadından yaptığı oyuna karşılık vezir kanadından piyonlarını ilerleterek cevap verdi. Oyunortasında yaptığı piyon fedasıyla inisiyatifi alan WIM Aydın, rakip şahı zayıflatarak avantajı iyice ele geçirdi ve güzel bir galibiyete imza attı. 4.masada mücadele eden WIM İsgenderova ise açılışta rakibinin yaptığı agresif piyon sürüşlerini güzel bir şekilde değerlendirerek rakip şahı merkezde bıraktı. Rakip şaha agresif bir saldırı başlatan sporcumuz bir de kale feda ederek baskısını iyice arttırdı ve güzel bir matla rakibini mağlup etti. 2.masada oynayan WGM Yıldız Kadıoğlu ise rakibinin sağlam oyunu sonucunda masadan yarım puanla ayrıldı ve takımımız rakibini 3,5-0,5 puanla mağlup etmeyi başardı.

Üçüncü turu TSİ 16.00’da başlayacak olan olimpiyatlarda mücadele edecek olan takımlarımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Fotoğraflar: Fatma Koç

Chess.com : https://www.chess.com/events/2024-fide-chess-olympiad-open

Chess-results : https://chess-results.com/tnr967173.aspx?lan=1

Resmi Site : https://chessolympiad2024.fide.com/

Fotoğraf Galerisi: Açılış Günü - 1. Tur - 2. Tur

2024olimpiyatikincitur 12024olimpiyatikincitur 22024olimpiyatikincitur 32024olimpiyatikincitur 42024olimpiyatikincitur 52024olimpiyatikincitur 62024olimpiyatikincitur 72024olimpiyatikincitur 82024olimpiyatikincitur 92024olimpiyatikincitur 102024olimpiyatikincitur 112024olimpiyatikincitur 122024olimpiyatikincitur 13