Mobile menu

Olimpiyat Heyecanı Yarın Başlıyor

img 1202Dünya satrancının en önemli organizasyonlarından biri olan ve iki yılda bir düzenlenen Dünya Satranç Olimpiyatı yarın başlıyor. 45. Dünya Satranç Olimpiyatı, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, 10-23 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

197 ülke takımının mücadele edeceği Açık kategoride Erkek A Milli Takımımız 2591 Elo ortalamasıyla 22. sırada başlangıç yapacak. Kategorinin seribaşı takımı ise Caruana, So, Dominguez, Aronian ve Robson kadrosu ile ABD takımı olacak. İkinci sırada başlangıç yapacak olan takım ise son dönemlerde yetiştirdiği genç sporcular ile zirveye oynayan ve Dünya Şampiyonluk maçına çıkacak olan Gukesh ile birlikte şampiyonluğu tekrar ülkesine getirmeyi hedefleyen Hindistan takımı olacak. Üst sıraların vazgeçilmez takımı olan Çin takımı ise 2724 Elo ortalamasıyla birlikte üçüncü sırada olimpiyatlara başlayacak. Genç sporcularıyla son olimpiyatlarda şampiyon olarak büyük bir sürprize imza atan Özbekistan takımı ise tecrübelenmiş kadrosuyla birlikte dört numaralı seribaşı olarak başlayacak.

183 ülke takımının mücadele edeceği Kadınlar kategorisinde ise Kadın A Milli Takımımız ise 2290 Elo ortalamasıyla 16. sırada başlangıç yapacak. Kadınlar takım kategorisinde oldukça başarılı sonuçlara imza atan Hindistan takımı 2467 Elo ortalamasıyla birlikte bir numaralı seribaşı olarak olimpiyatlara başlayacak. Oldukça tecrübeli kadrosuyla olimpiyatlara iddialı bir şekilde gelen Gürcistan takımı 2462 Elo ortalamasıyla ikinci sırada başlayacak. Son dönemde yaptığı transferler kadrosunu iyice güçlendiren Polonya takımı 2422 Elo ortalamasıyla üç numarada başlangıç yapacak. As kadrosuyla olimpiyatlara gelmeyen Çin takımı dört numaralı seribaşı, son şampiyon Ukrayna ise yine as oyuncularından yoksun bir şekilde beş numaralı seribaşı olarak olimpiyatlara başlangıç yapacak.

IM Oğulcan Kanmazalp kaptanlığında Açık kategoride ülkemizi temsil edecek A Milli Takımımız GM Ediz Gürel’e, GM Yağız Kaan Erdoğmuş’a, GM Mustafa Yılmaz’a, GM Vahap Şanal’a ve GM Emre Can’a,

Kadın A Milli Takımı’nda GM Nijat Mammadov kaptanlığında ülkemizi temsil edecek IM Ekaterina Atalık’a, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu’na, WGM Kübra Öztürk Örenli’ye, WIM Gülenay Aydın’a ve WIM Hayale İsgenderova’ya başarılar diliyoruz. 

İlk turu yarın TSİ 16.00’da başlayacak olan Dünyanın en önemli satranç organizasyonunda ülkemizi temsil edecek usta millilerimizin yolu açık, hamleleri güçlü olsun! Kalbimiz sizlerle! 

Chess-results : https://chess-results.com/tnr967173.aspx?lan=1

Resmi Site : https://chessolympiad2024.fide.com/

FOTOĞRAF GALERİSİ

olimpiyatacilis 5

img 1201img 1202