Mobile menu

Kulüpler’de Finale İki Tur Kala Zirvede Eşitlik Var

kulupler5gun 8Denizli’de düzenlenen 2024 Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nda bugün 6 ve 7. tur maçları oynandı. 7 turun ardından 12 puana sahip olan Trakya Satranç SK, Fatma Yılmaz SK, Alper Eren Satranç SK ve Elbe Satranç Online Eğitim SK takımları liderliği paylaşıyor.

Günün en kritik maçlarından biri Fatma Yılmaz SK – Alper Eren SK maçı oldu. Her masada beraberliğin alındığı maçta sonucu 5.masada oynanan Beste Başak Abdimanoğlu – Uktenur Çatal oyunu belirledi. Taşların hızlıca değişilip çift kale oyunsonuna gidilen oyunda siyah taşlarla rakibin ikinci yatayını ele geçiren Uktenur Çatal inisiyatifi aldı. Bir piyon öne geçip kalelerden birini değişen Uktenur, kazanması oldukça zor olan oyunsonu konumunda 82 hamle sonunda rakibini mağlup etti ve maçta kazanan taraf 3,5-2,5 skorla Alper Eren Satranç SK oldu.

İstiklal Satranç SK – Elbe Satranç Online Eğitim SK maçı ise günün en sert geçen maçlarından biri oldu. Hiçbir masada beraberlik çıkmayan maçta ilk iki masada ve son iki masada rakibine üstün gelen Elbe Satranç Online Eğitim SK 4-2 skorla kazanan taraf oldu ve liderliğe ortak oldu.

Manisa Satranç Merkezi SK – Trakya Satranç SK maçına baktığımızda ise 2.masada CM Bülent Erşahin karşısında beyaz taşlarla mücadele eden Eyüp Kazoğlu rakibinin Najdorf Savunması tercihi karşısında doğru taş değişimleriyle iki piyon öne geçti ve takımı adına çok kritik bir galibiyet aldı. 3.masada ise Can Koçak karşısında siyah taşlarla oynayan İlkay Koç, açılışta güzel bir taktik fikirle piyon öne geçti ve sonrasında da sakin oyunuyla avantajını ilerletip oyunu kazanmasını bildi. Böylece rakibini 4-2 skorla mağlup eden Trakya Satranç SK, liderliğe ortak olan bir başka takım oldu.

Kulüpler Şampiyonası’nın sekizinci turu saat 15.00’te başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası: http://kulupler.tsf.org.tr/

Haber: Mert Tırak

kulupler5gun 1kulupler5gun 2kulupler5gun 3kulupler5gun 4kulupler5gun 5kulupler5gun 6kulupler5gun 7kulupler5gun 8kulupler5gun 9kulupler5gun 10