Mobile menu

Süper Lig Şampiyonu “Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü”

superligodultoreni 6Dünyanın en önemli satranç ligleri arasında gösterilen “Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi” bugün düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi. Dünyadan ve ülkemizde usta satranç sporcularının katıldığı Süper Lig, heyecan verici, nefes kesen mücadelelere sahne oldu.

Federasyonumuzun 19 yıldır ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası’nın kuruluşunun 100. yıl dönümü vesilesiyle, “Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi” adıyla düzenlenen Satranç Süper Ligi’nde Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü şampiyon olurken, Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü ikinci ve Türk Hava Yolları Spor Kulübü üçüncü oldu.

Ankara’da 13-26 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenen Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi’nde birbirinden iddialı 15 takım, 15 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi verdi.

Her yıl ülkemizden önemli ve güçlü takımların, dünyadan ve ülkemizden usta satranç sporcularının mücadele ettiği Süper Lig’de bu sene 24 ülkeden 50’si yabancı, 51’i Büyükusta(GM) ve 132’si ünvanlı olmak üzere toplam 186 sporcu hamle yaptı.

Süper Lig’de, Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü, Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü, Türk Hava Yolları Spor Kulübü, Göktürk Satranç Spor Kulübü, Aquamatch Deniz Su Satranç Gençlik ve Spor Kulübü, Burhaniye Satranç Spor Kulübü, HUFEDER Fenerbahçe Satranç Kulübü, Rota Koleji Spor Kulübü, Apaydın Satranç Spor Kulübü, Taş Duvar Spor Kulübü, Karaman Futbol Kulübü, Alaçatı Satranç Spor Kulübü, Darüşşafaka Biofet Spor Kulübü, Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü, Beyazkale Satranç Evi Spor Kulübü ve sporcuları hamle yaptı.

Başkanımız Gülkız Tulay, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi’nde hamle yapan dünyadan ve ülkemizde ustaların üst düzey mücadelelerine tanıklık ettiklerini belirterek, “Türkiye İş Bankası'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla bu yıl ki Süper Lig’imiz daha da anlamlı oldu.” dedi.

Türkiye İş Bankası’nın desteğinin satranç sporunun yaygınlaşmasında ve sevilmesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük katkısı olacağını vurgulayan Tulay, “Turnuva boyunca sergilediği mücadeleci ruh, sportmenlik anlayışı ve centilmenlik için tüm takımları ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Her biriniz burada, sadece bireysel başarınızı değil, aynı zamanda takım ruhunu ve birlikte başarmanın güzelliğini de gösterdiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’na, kulüplerimize, sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“100. yılımıza yakışan bir lig oldu”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen, Süper Lig’in kapanışı vesilesiyle yaptığı değerlendirmede, ligin en üst seviyede sporculara ev sahipliği yaptığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Satrançta ülkemizin son yıllarda kaydettiği mesafe, çocuklarımızın ve gençlerimizin gerekli imkanlara sahip olduklarında yeteneklerini nasıl ortaya çıkarabildiğini en güzel şekilde ortaya koyuyor. Türkiye’de satrancın yaygınlaşmasına ve daha çok satranç sporcusunun yetişmesine bağlı olarak çok güçlü Türk sporcuların yer aldığı; aynı zamanda dünyanın önde gelen satranç ustalarının takımları adına yarıştığı bir lig yaşandı. 100. yılımıza yakışan mücadelelerle dolu, heyecan verici bir lig oldu. Şampiyon olarak tamamlayan Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü takımını tebrik ediyorum. Bununla birlikte satranç, kazananı ve kaybedeni olmayan bir spor. Hamle yapan tüm sporcularımıza emekleri için çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar takımlarımızın her yıl, bir öncekine göre daha üstün bir performans ortaya koyduğunu gördük. Gelecek sene bizi daha da heyecan dolu bir ligin beklediğine eminim.”

superligodultoreni 7

Şampiyon Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü  

superligodultoreni 8

İkinci Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü 

superligodultoreni 9

Üçüncü Türk Hava Yolları Spor Kulübü

superligodultoreni 2

Birinci Masa 1.GM Hans Moke Niemann (Aquamatch Deniz Su Satranç Gençlik ve Spor Kulübü ) 2.GM Nijat Abasov (Darüşşafaka Biofet Spor Kulübü) 3.GM Aditya Mittal (Alaçatı Satranç Spor Kulübü)

superligodultoreni 11

İkinci Masa 1. GM Momchil Petkov (Burhaniye Satranç Spor Kulübü) 2. GM Kirill Shevchenko (Göktürk Satranç Spor Kulübü) 3. GM Bardiya Daneshvar Tooli (Aquamatch Deniz Su Satranç Gençlik ve Spor Kulübü)

superligodultoreni 1

Üçüncü Masa 1.Ante Brkic (Göktürk Satranç Spor Kulübü)  2.GM Vahap Şanal (Türk Hava Yolları Spor Kulübü) 3.GM Emre Can (Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü)

superligodultoreni 4

Dördüncü Masa 1.GM Cem Kaan Gökerkan (Göktürk Satranç Spor Kulübü)  2.GM Dragan Solak (Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü) 3. FM Can Haktan Onat (Burhaniye Satranç Spor Kulübü)

superligodultoreni 10

Beşinci Masa 1. Davaademberel Nomin Erdene (Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü) 2.WIM Gülenay Aydın (Darüşşafaka Biofet Spor Kulübü) 3. WGM Nilufar Yakubbaeva (Alaçatı Satranç Spor Kulübü)

superligodultoreni 3

Altıncı Masa 1.GM Yağız Kaan Erdoğmuş (Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü) 2.GM Ediz Gürel (Türk Hava Yolları Spor Kulübü) 3.GM Jan Subelj (Darüşşafaka Biofet Spor Kulübü)

superligodultoreni 6