Mobile menu

Kulüper Şampiyonası’nda 4 Tur Sona Erdi

img 6057Denizli’de düzenlenen 2024 Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nda bugün 3 ve 4. tur maçları oynandı. 4 turun ardından tam puana sahip olan Trakya Satranç SK, Satranç365 SK ve Fatma Yılmaz SK tam puanla liderliği yaplaşıyor.

1.masada Trakya Satranç SK – Bilişsek SK maçı oynandı. Ligin en genç takımına karşı mücadele eden Trakya Satranç SK, beyaz oynadığı 3 masadan da galibiyet alarak rakibini 4-2 skorla mağlup etmeyi başardı. 1.masada Hasan Güneş Anacak karşısında mücadele eden FM Kadir Erden, eşit girilen oyunsonu safhasında doğru taş değişimleri yaparak piyon öne geçti ve 67 hamleden rakibini yenmeyi başardı. 3.masada ise CM Ali Alper Çelik karşısında oynayan İlkay Koç, ters renkli fillerin olduğu oyunsonunda b hattında geçer piyon elde ederek avantajı aldı ve at-fil matına kalan oyunda rakibini 81 hamlede mağlup etti.

2.masaya baktığımızda ise Düzce Siyah Beyaz Satranç SK – Satranç365 SK maçı oynandı. Ana masalarda rakibi üzerinde ağır bir üstünlük kuran Satranç365 SK rakibini 4-2 skorla yenmeyi başardı. Fatma Yılmaz SK – Antakya Satranç Kulübü maçında ise beyaz masalarda oyunsonlarına 2 veya 3 piyon önde giren Fatma Yılmaz SK sporcuları 3 masadan da 3 galibiyet getirdi ve rakiplerini 3,5-2,5 skorla mağlup ettiler.

Kulüpler Şampiyonası’nın beşinci turu saat yarın 15.00’te başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası: http://kulupler.tsf.org.tr/

Haber: Mert Tırak