Mobile menu

Süper Lig’de Son İki Tura Girilirken Zirvede Eşitlik Var

img 9250The Greenpark Otel'de düzenlenen Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi’nde bugün 13. tur maçları oynandı. 13 turun ardından 24 puana sahip olan Bayegan Pendik Satranç SK lider olarak devam ederken PAÜSA SK ise aynı puanla liderliği paylaşıyor.

Şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyen Bayegan Pendik Satranç SK ligin başarılı takımlarından Burhaniye Satranç SK ile karşılaştı. IM Yağız Kaan Erdoğmuş ve GM Mariya Muzychuk’un rakiplerinden aldığı hızlı galibiyetler ile iki puan öne geçen Bayegan Pendik Satranç SK kalan masalarda adeta rakibi tarafından şoka uğratıldı. 3.masada GM Anton Korobov karşısında beyaz taşlarla mücadele eden GM Momchil Petrov, rakibinin Slav Savunması tercihi karşısında merkez hakimiyetini alarak d hattında güzel bir geçer piyon elde etti. Bu geçer piyon üzerinden rakibine baskı kurmaya başlayan GM Petrov, kuvvetli rakibini yenerek farkı bir puana düşürdü. 1.masada ise belki de ligin en sürpriz sonuçlarından biri gerçekleşti. GM Yu Yangyi karşısında beyaz taşlarla oynayan GM Gleb Dudin, açılışta rakibinin hamle tekrarını kabul etmemesi ve konumu zorlamak için zayıflık yaratmasını çok ustaca değerlendirdi. D hattını açıp rakip saha tüm taşlarını süren GM Dudin, rakibi üzerinde baskısını iyice arttırdı ve kuvvetli rakibini yenmeyi başardı. Böylece maç 3-3 beraberlikle sonuçlandı ve Bayegan Pendik Satranç SK, ikinci puan kaybını yaşayarak puan avantajını kaybetti ve son iki tura ikili averaj avantajından dolayı lider olarak giriyor.

Şampiyonluk iddiasını sonuna kadar devam ettirmek isteyen PAÜSA SK, üst sıra takımlarında Aquamatch Deniz Su Satranç GSK ile karşı karşıya geldi. 3 siyah masadan 2,5 puan çıkartan PAÜSA SK böylece rakibini 4-2 skorla mağlup etmeyi başardı. Son şampiyon THY SK ise Hufeder Satranç Takımı ile karşılaştı. İlk 2 masadan beraberlikle ayrılan THY SK, son 4 masadan da rakibine üstün gelerek 5-1 gibi net skorla galibiyete uzandı.

Apaydın Satranç SK – Alaçatı Satranç SK maçına baktığımızda ise 4.masada IM Demre Kerigan karşısında siyah taşlarla galibiyet almayı başaran IM Can Durak takımına galibiyeti getirdi ve Apaydın Satranç SK rakibini 3,5-2,5 mağlup etmeyi başardı.

Düşme hattını belki de belirleyecek maç olan Tarsus Satranç SK – Darüşşafaka Biofet SK maçında ise ilk 2 masada rakibine üstünlük kuran Darüşşafaka Biofet SK rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı ve averajla düşme hattından çıktı.
Günün diğer sonuçlarına baktığımızda ise Rota Koleji SK – Beyazkale Satranç Evi SK maçında kazanan taraf 4-2 skorla Rota Koleji SK oldu. Taş Duvar SK – Karaman Futbol Kulübü maçında ise kazanan taraf 3,5-2,5 skorla Taş Duvar SK oldu.

Süper Lig’in on dördüncü turu saat 15.00’te başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası: http://superlig.tsf.org.tr/

Haber: Mert Tırak