Mobile menu

Süper Lig'de 11 Turun Ardından Bayegan Pendik Satranç SK Lider

whatsapp image 2024-07-22 at 22.10.15The Greenpark Otel'de düzenlenen Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi’nde bugün 11. tur maçları oynandı. 14 Temmuz’dan bu yana büyük bir heyecan ile devam eden Süper Lig’de 21 puana sahip olan Bayegan Pendik Satranç SK lider olarak devam ediyor. PAÜSA SK ise 20 puanla şampiyonluk iddiasını devam ettiriyor.

Yoluna yalnızca 1 puan kaybıyla muazzam bir şekilde devam eden Bayegan Pendik SK ile düşme hattında yer alan Tarsus SK karşı karşıya geldi. Maça favori olarak çıkan Bayegan Pendik SK takımı rakibini 5,5-0,5 skorla oldukça rahat bir şekilde mağlup etmeyi başardı.

Liderlik yarışını 1 puan geriden takip eden PAÜSA SK ise düşme hattında bulunan bir başka takım olan Darüşşafaka Biofet SK ile karşılaştı. Son iki masada rakibinden 1,5 puan almayı başaran Darüşşafaka Biofet SK, ana masalarda rakibi karşısında galibiyet alamadı ve PAÜSA SK rakibini 4,5-1,5 skorla mağlup etmeyi başardı.

Düşme hattının hemen üzerinden bulunan iki takımın karşı karşıya geldiği Rota Koleji SK – Alaçatı Satranç SK maçı ise günün en heyecanlı geçen maçı oldu. 1.masada GM Sankalp Gupta karşısında siyah taşlarla mücadele eden GM Burak Fırat, iki tarafın da açılışta agresif piyon sürüşleri yaptığı oyunda ters kanada rok atarak rakip şah üzerinden daha hızlı bir şekilde baskı kurmaya çalıştı. Şah kanadı atağını durduran rakibi karşısında ise bu sefer merkezden konumu açarak avantajı ele geçiren GM Fırat, çok güzel bir galibiyet elde ederek takımına avantajı getirdi. 3.masada oynana FM Esat Bağlan – IM Demre Kerigan oyununda ise açılışta piyon fedası yaparak rakip şah üzerinde baskı kurmaya başlayan FM Bağlan, güzel bir at fedasıyla birlikte avantajı iyice ele aldı ve maç skorunu eşitledi. Maçın sonucunu ise 6.masada oynanan CM Hüseyin Said Deveci – CM Doruk Karaoğlan oyunu belirledi. Eşit girilen oyunsonunda rakip şahın zayıflığını kullanarak kazanç fikirleri deneyen CM Karaoğlan, skoru getiren galibiyeti aldı ve maçın kazananı 3,5-2,5 skorla Rota Koleji SK oldu.

Günün diğer sonuçlarına baktığımızda ise Aquamatch Deniz Su GSK, Beyazkale Satranç Evi SK’yı 5-1 skorla mağlup etti. THY SK ise Burhaniye SK karşısında 4,5-1,5 skorla kazanan taraf oldu. Göktürk Satranç SK ise Apaydın Satranç SK’yı 4-2 skorla yenmeyi başardı.
Süper Lig’in on ikinci turu saat 15.00’te başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası: http://superlig.tsf.org.tr/