Mobile menu

Birinci ve İkinci Lig’de Şampiyonlar Belli Oldu

birinci ve ikinciligsonaerdi 1Denizli’de 15-21 Temmuz 2024 tarihlerinde düzenlenen ve 9 tur süren şampiyonluk mücadelesi zorlu ve heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu.

Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde şampiyon İzmir Altyapı Satranç Spor Kulübü olurken, ikinci Bursa Deneyim Spor Kulübü, üçüncü Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü oldu. Üç takımımız gelecek sezon Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne katılma hakkı elde etti.

Türkiye Satranç İkinci Ligi’nde ise şampiyon Resul Caner Satranç Akademi ve Spor Kulübü olurken, Moda Spor Kulübü ikinci, Göztepe Spor Kulübü üçüncü, Akçakoca Kültür Sanat Satranç Eğitim ve Spor Kulübü dördüncü oldu. İkinci Lig’de ilk dörde giren dört takımımız gelecek sezon Türkiye Satranç Birinci Ligi’ne katılma hakkına kavuştu.

Ödül törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, sporcularımız, ailelerimiz, hakemlerimiz ve kulüp temsilcilerimiz katıldı.

Denizli’de Anemon Otel'de düzenlenen Birinci Lig’de 25 takım, 19 farklı ülkeden 37’si yabancı ve 79’u ünvanlı olmak üzere toplamda 320 sporcu hamle yaptı. Pamukkale Satranç Salonu’nda düzenlenen İkinci Lig’de ise 32 takım, 11 farklı ülkeden 27’si yabancı ve 55’i ünvanlı olmak üzere toplamda 368 sporcu hamle yaptı.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne, su sponsorumuz Aroma firmasına, sporcularımıza, kulüplerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, turnuvada hamle yapan ve dereceye giren tüm takımlarımızı tebrik ediyoruz.

Turnuva Sayfası: http://birincilig.tsf.org.tr/

Turnuva Sayfası: http://ikincilig.tsf.org.tr/

birinci ve ikinciligsonaerdi 1

birinci ve ikinciligsonaerdi 4

Birinci Lig'te Şampiyon İzmir Altyapı Satranç Spor Kulübü

birinci ve ikinciligsonaerdi 2

İkinci Bursa Deneyim Spor Kulübü

birinci ve ikinciligsonaerdi 3

Üçüncü Bursa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü 

birinci ve ikinciligsonaerdi 8

İkinci Lig'te Şampiyon Resul Caner Satranç Akademi ve Spor Kulübü

birinci ve ikinciligsonaerdi 5

İkinci Moda Spor Kulübü 

birinci ve ikinciligsonaerdi 6

Üçüncü Göztepe Spor Kulübü 

birinci ve ikinciligsonaerdi 7

Dördüncü Akçakoca Kültür Sanat Satranç Eğitim ve Spor Kulübü