Mobile menu

Birinci Lig’de İlk Yarı Sona Erdi

whatsapp image 2024-07-18 at 23.23.57Denizli’de düzenlenen Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde 5. tur maçları oynandı. 5 turun ardından ligin sürpriz takımı olan İzmir Altyapı Satranç SK takımı 9 puanla tek başına liderlik koltuğuna oturdu.

Birinci masada ligin sürpriz takımı İzmir Altyapı Satranç SK takımı ile tam puanlı takım olan Bursa Deneyim takımı karşı karşıya geldi. 1.masada GM Misratdin Iskandarov ile karşılaşan GM Nogerbek kazybek, açılışta d hattında güzel bir geçer piyon elde etti ve sonrasında rakibini mağlup ederek takımına ciddi bir avantaj sağladı. 2.masada tam puanla takımın yıldızı haline gelen GM Milan Pacher, siyah taşlarla iki piyon önde çift kale oyunsonuna girdi ve bu turdan da galibiyetle ayrıldı. Böylece İzmir Altyapı Satranç SK takımı bir başka kuvvetli rakibini 3,5-2,5 skorla mağlup etmeyi başardı ve tek başına liderlik koltuğuna oturdu.

Ligin 1 numaralı seribaşı olan Yıldız Satranç SK takımı, Beşiktaş Jimnastik Kulübü takımına karşı 4,5-1,5 skorla galip gelerek üst sıra mücadelesine devam ediyor. Olbia Satranç SK takımı ise ligin bir başka sürpriz takımlarından olan Yalova Belediye SK takımını 3,5-2,5 skorla mağlup etti. Süper Lig’e çıkma mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Gökyay Vakfı SK – Galva Metal SK maçında kazana taraf 4-2 skorla Galva Metal SK takımı oldu.

Birinci Lig’in altıncı turu saat 10.00’da başlayacak. Takımların mücadelesinde tüm sporculara başarılar diliyoruz. 

Fotoğraf Galerisi

Turnuva Sayfası: http://birincilig.tsf.org.tr/