Mobile menu

Süper Lig’de 6 Tur Sona Erdi

superligsite 2The Greenpark Otel'de düzenlenen Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi’nde bugün 6. tur maçları oynandı. 6. turun açılış hamlesini  Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat Sözen yaptı.

6 turun ardından tam puana sahip olan PAÜSA SK takımı tek başına lider olarak yoluna devam ediyor.

Turnuvada lider olarak yoluna devam eden PAÜSA SK ile Apaydın Satranç SK karşı karşıya geldi. Kağıt üzerinde favori olarak maça çıkan PAÜSA SK takımı sürprize yer vermedi ve rakibini 5,5-0,5 skorla mağlup etmeyi başardı.

HUFEDER Fenerbahçe Satranç Takımı - Burhaniye Satranç SK maçında ise ilk masada GM Ivan Cheparinov karşısında siyah taşlarla oynayan GM Gleb Dudin, agresif bir Sicilya Savunması tercihinin ardından geçer piyon elde ederek oyunsonuna girdi. Oyunsonunda ise kuvvetli rakibi karşısında güzel oyunuyla skoru alan GM Gleb Dudin takımına ciddi bir avantaj sağladı. Kalan masalarda ise Hufeder Fenerbahçe Satranç Takımı durumu eşitledi ve maç 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Taş Duvar SK – Tarsus Zeka Satranç SK maçına baktığımızda ise 3 beyaz masadan 2,5 puan çıkartan Taş Duvar SK takımını rakibi 3,5-2,5 yenmeyi başardı. Karaman Futbol Kulübü - Aquamatch Deniz Su Satranç GSK maçında karşılıklı alınan puanların ardından maç 3-3 skorla beraberlikle sonuçlandı.

Üst sıra takımlarından olan Göktürk Satranç SK takımı orta sıra takımlarından olan Darüşşafaka Biofet SK takımını 4,5-1,5 puanla yenmeyi başardı. Bir diğer üst sıra takımı olan Bayegen Pendik Satranç SK takımı ise Alaçatı Satranç SK takımına karşı 5-1 skorluk rahat bir galibiyet aldı. Bu sene lige istediği gibi bir başlangıç yapamayan THY SK takımı, Beyazkale Satranç EVi SK takımı karşısında 5-1 skorluk rahat bir galibiyet aldı.

Süper Lig’in yedinci turu saat 15.00’te başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası: http://superlig.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi

superligsite 3superligsite 4superligsite 6superligsite 7superligsite 8superligsite 9

superligsite 1