Mobile menu

Birinci Lig’de 4 Turun Ardından Bursa Deneyim SK Lider

bursa deneyimDenizli’de düzenlenen Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde 3 ve 4. tur maçları oynandı. 4 turun ardından tam puana sahip olan Bursa Deneyim SK takımı tek başına lider olarak yoluna devam ediyor.

4.turda liderlik yarışını yakından ilgilendiren Galva Metal SK – Bursa Deneyim SK maçı oynandı. Her masada kazananın olduğu maçta heyecan son ana kadar devam etti. 2.masada GM Aziz Mert Erdoğdu karşısında beyaz taşlarla mücadele eden Mustafa Yelken, piyon önde çıktığı açılış safhasının ardından taşları sadeleştirerek oyunsonuna gitti ve kuvvetli rakibini yenmeyi başararak takımına ciddi bir avantaj sağladı. Kalan masalarda da rakibine üstünlük kuran Bursa Deneyim SK takımını rakibini 4-2 mağlup ederek tam puanla tek başına liderlik koltuğuna oturdu.

Tam puanlı bir diğer iki takımın karşı karşıya geldiği Beşiktaş Jimnastik Kulübü - Yalova Belediye SK maçında ise ilk iki masa BJK lehine sonuçlanırken son iki masada ise Yalova Belediye SK puan almayı başardı ve maç 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

İzmir Altyapı Satranç SK takımı ise Bulancak İhsaniye GSK takımı ile karşılaştı. Takımın adeta yıldızı konumunda olan GM Milan Pacher, IM Hasan Kılıçaslan karşısında açılışta piyon öne geçmesinin ardından taşları hızlıca sadeleştirerek kritik bir galibiyet aldı. Kalan masalarda alınan sonuçların ardından ise maçta kazanan taraf 3,5-2,5 skorla İzmir Altyapı Satranç SK takımı oldu.

Birinci Lig’in beşinci turu saat bugün 15.00’te başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Fotoğraf Galerisi

Turnuva Sayfası: http://birincilig.tsf.org.tr/