Mobile menu

Süper Lig’de 5 Turun Ardından PAÜSA SK Lider

pausatakimThe Greenpark Otel Çankaya’da düzenlenen Türkiye İş Bankası 100.Yıl Satranç Süper Ligi’nde 4 ve 5. tur maçları oynandı. 5 turun ardından tam puana sahip olan PAÜSA SK takımı tek başına lider olarak yoluna devam ediyor.

5.turda Alaçatı Satranç SK ile lider olan PAÜSA SK karşı karşıya geldi. Ana masalarda istediği sonuçları alamayan PAÜSA SK takımı son iki masadan aldığı galibiyetlerle birlikte rakibini 3,5-2,5 mağlup ederek tam puanla liderlik koltuğunu korudu.

Şampiyonluğun iddialı isimlerinden olan Bayegan Pendik Satranç SK ile son şampiyon THY SK karşı karşıya geldi. Tüm masaların berabere kaldığı maçta kaderi 2.masada oynanan GM Nihal Sarin – GM Shahriyar Mammadyarov oyunu belirledi. Siyah taşlarla rakibinin erken safhada vezirini oynamasını çok güzel bir fil fedasıyla değerlendiren GM Mammadyarov, konumda inisiyatifi ele geçirdi ve baskısını iyice arttırarak masanın kazananı oldu. Böylece Bayegan Pendik Satranç SK takımı rakibini 3,5-2,5 mağlup etmeyi başardı.

Göktürk Satranç SK takımı ise favori olarak çıktığı Beyazkale Satranç Evi SK takımını 5,5-0,5 mağlup etmesini bildi. Ligin orta sıra iki takımının karşı karşıya geldiği maçta ise Darüşşafaka Biofet SK – Karaman Futbol Kulübü maçı 3-3 beraberlikle sonuçlandı.

Aquamatch Deniz Su GSK – Taş Duvar SK maçına baktığımızda ise kağıt üzerinden favori olarak gözüken Aqumatch Deniz Su GSK takımını rakibini 4-2 skorla yenmeyi başardı. Rota Koleji SK – Hufeder Fenerbahçe Satranç Takımını maçı ise 3-3 skorla berabere sonuçlandı.

Ligin son sırasında yer alan Burhaniye Satranç SK ile Apaydın Satranç SK takımları karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli oyunlara sahne olan maçta sonucu 1.masada oynanan GM Gleb Dudin – GM Rauf Mamedov oyunu belirledi. Beyaz taşlarla açılışta açık hatları ele geçirip rakip sahada baskı yapmaya başlayan GM Dudin, rakibinin agresif bir şekilde sürdüğü piyonları toplayarak iki piyon önde oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise hataya yer vermeyen GM Dudin, kuvvetli rakibini mağlup ederek hem kendisine hem de takımına galibiyeti getirdi.

Süper Lig’in altıncı turu saat 15.00’te başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası: http://superlig.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi