Mobile menu

Süper Lig'de 3. Tur Maçları Oynandı

superligucuncutur 6The Greenpark Otel Çankaya’da düzenlenen Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi’nde bugün 3. tur maçları oynandı. 3 turun ardından tam puana sahip olan PAÜSA SK takımı tek başına liderlik koltuğuna oturdu.

Günün en önemli maçı hiç kuşkusuz şampiyonluk yolundaki en önemli maçlardan biri olan PAÜSA SK – THY SK maçı oldu. İlk 5 masanın beraberlikle sonuçlandığı maçta sonucu 6. masada oynanan IM Adar Tarhan – GM Ediz Gürel oyunu belirledi. Dengeli geçen açılış safhasının ardından ters kanada atılmış rok konumunda iki taraf da piyonlarla rakip şaha saldırı başlattı. Beyaz taşlarla rakibinden daha hızlı ve agresif bir şekilde saldıran IM Tarhan piyon önde at oyunsonuna girdi. Kuvvetli rakibinin yaptığı savunma oyunu karşısında oldukça zorlanan IM Tarhan, yavaş yavaş ilerlettiği konumunu 95 hamlede galibiyet ile taçlandırdı ve maçta galip gelen taraf 3,5-2,5 skor ile PAÜSA SK oldu.

Alaçatı Satranç SK – Göktürk Satranç SK maçına baktığımızda Göktürk Satranç SK, rakibini 4,5-1,5 skorla mağlup etmeyi başardı.

Günün önemli sonuçlarından birisi ise Bayegan Pendik Satranç SK – Karaman Futbol Kulübü maçı oldu. Şampiyonluğun adaylarından biri olan rakibi karşısında genç sporcularından oldukça kritik puanlar alan Karaman Futbol Kulübü, kuvvetli rakibi ile 3-3 berabere kalmayı başardı. 

Beyazkale Satranç Evi SK - Taş Duvar SK maçında ise skoru belirleyen oyun 3.masada oynanan FM Diyap Büyükaşık-FM Emirhan Tarlabaşı oyunu oldu. Tecrübeli rakibi karşısında siyah taşlarla açılıştan istediği gibi çıkmayan FM Tarlabaşı, konumu çok güzel savunarak önce konumu eşitledi ve sonrasında da hem kendisine hem de takımı Taş Duvar SK’ya galibiyeti getiren puanı aldı.

Günün diğer sonuçlarına baktığımızda ise Hufeder Fenerbahçe Satranç Takımı rakibi Aquamatch Deniz Su Satranç GSK takımını 3,5-2,5 puanla yenmeyi başardı. Apaydın Satranç SK takımı ise Tarsus Zeka Satranç SK takımını 4-2 skorla yendi. Rota Koleji SK ise Burhaniye Satranç SK takımını 4-2 skorla mağlup etti.

Süper Lig’in dördüncü turu yarın saat 10.00’da başlayacak. Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak

Turnuva Sayfası: http://superlig.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi

superligucuncutur 6superligucuncutur 5superligucuncutur 4superligucuncutur 3superligucuncutur 2superligucuncutur 1superligucuncutur