Mobile menu

Ustalarımız Dubai Açık'ta

2024dubaiacik-22024 Dubai Açık Satranç Turnuvası, 25 Mayıs – 2 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenleniyor. 29 ülkeden 71 sporcunun mücadele ettiği turnuvada 24 GM, 3 WGM, 27 IM, 11 FM ve 2 CM olmak üzere toplamda 67 unvanlı sporcu yarışıyor. Turnuvada ülkemiz adına ise Büyükustalarımız Vahap Şanal, Yağız Kaan Erdoğmuş, Emre Can, Uluslararası Ustalarımız Can Durak ve Hasan Hüseyin Çelik hamle yapıyor.

7. Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası’nda gösterdiği üstün performans ile Judit Polgar’ın 34 yıldır kırılamayan rekorunu kırarak tüm dünyada adından söz ettiren genç Büyükustamız Yağız Kaan Erdoğmuş şampiyonaya 14. sırada başladı. İlk turda beyaz taşlarla erken safhada piyonlarını agresif bir şekilde ilerleten Erdoğmuş, oldukça taktik hamlelerle dolu geçen mücadeleden galibiyetle ayrıldı. İkinci turda ise siyah taşlarla açılışta hem piyon öne geçip hem de ciddi bir alan avantajı kazanan sporcumuz, oyunun en başından beri koruduğu c piyonunu son yataya kadar ilerleterek maçı kazanmasını bildi. Üçüncü tura geldiğimiz ise beyaz taşlarla oynayan Erdoğmuş, rakibinin kanat oyununa karşılık merkezden oyun kurarak rakip şah üzerinden sert bir baskı kurdu. Rakibinin vezir kanadından yaptığı hamleler karşısında şah üzerinde baskısını iyice arttıran genç yıldızımız güzel bir galibiyete daha imza attı. Böylece üç turun ardından tam puanla yoluna devam eden sporcumuz, 4.turda ise diğer tam puanlı sporcu olan IM Ghosh Aronyak ile karşı karşıya gelecek.

Turnuvada yarışan diğer sporcularımıza baktığımızda ise 3 turun ardından GM Emre Can 2,5 puan, GM Vahap Şanal ve IM Can Durak 2 puan ve IM Hasan Hüseyin Çelik 1 puanla yoluna devam ediyor.

4.turu TSİ 16.00’da başlayacak şampiyonada yarışan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Resmi Site : https://www.dubaichess.ae/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr947196.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Canlı Yayın : https://www.chess.com/events/2024-dubai-open/games

dubaiacik2024 1dubaiacik2024 2

dubaiacik2024-3