Mobile menu

Yağız Kaan Erdoğmuş ve Ediz Gürel'nden Müthiş Başarı

adsz tasarm - 2024-05-23t114305.78813 Mayıs 2024 tarihinden bu yana Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah şehrinde düzenlenen 7. Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası dün oynanan son tur maçlarıyla sona erdi.

Şampiyonaya oldukça kuvvetli sporculardan puan alarak başlayan GM Gürel, özellikle 4.turda uzun yıllar dünya satrancının zirvesinde yer alan GM Teimour Radjabov ile berabere kalarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Turnuvanın sonlarına geldiğimizde ise ivmesini arttıran genç yıldızımız 8.turda ise Dünya 55 numarası olan GM Haik Martirosyan karşısında turnuvanın belki de en heyecanlı maçını oynayarak kuvvetli rakibini mağlup etmeyi başardı.

Dünya 20 yaş altı sıralamasında en kuvvetli 20 sporcu listesinde bulunan yıldız sporcumuz GM Ediz Gürel, böylece turnuvada göstermiş olduğu başarılı performans ile son turdan önce canlı rating sisteminde 2600 Elo barajına ulaşarak bu seviyeye ulaşan en genç Türk sporcusu olmayı başardı. Genç yıldızımız turnuva sonunda ise 2597 Elo puanıyla yoluna devam ediyor.

Şampiyonada yarışan bir diğer gurur kaynağımız IM Yağız Kanan Erdoğmuş ise turnuvaya oldukça kuvvetli rakiplerle berabere kalarak başladı. Turnuvanın ortalarına geldiğimizde ise Hintli sporcular GM S.P. Sethuraman ve GM Mittal Aditya karşısında siyah taşlarla galip gelmeyi başararak üst sıralara tırmandı. Son turda ise Dünya 36 numarası GM Vladimir Fedoseev karşısında siyah taşlarla yarım puan çıkartan genç yıldızımız +11,4 Elo puanı kazanarak şampiyonayı noktaladı.

Böylece şampiyonada göstermiş olduğu başarılı performans ile canlı rating sisteminde 2569 Elo puanına ulaşan başarılı sporcumuz, 13 yaşında iken Judit Polgar’ın ulaştığı ve 34 yıldır kırılamayan 2555 Elo rekorunu kırarak müthiş bir gurura imza attı.

Şampiyonada yarışan tüm sporcularımızı tebrik ederiz.

Resmi site : https://sharjahchess.ae/masters/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr902564.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR