Mobile menu

Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası Rize’de Başladı

okulsporlarisatrancsampiyonasi 1Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, Federasyonumuz ve ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası bugün başladı. Şampiyona, 13–17 Mayıs 2024 tarihleri arasında Rize’de GSİM Yenişehir Spor Salonu’nda yapılacak. 

Şampiyonanın açılış törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu , Gençlik Spor ve İl Müdürü Ramazan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize İl Jandarma Komutanı Ali Güngör, Rize Müftüsü Naci Çakmakçı,  Rize İl Temsilcimiz Ersoy Ustaoğlu, sporcular, antrenörler ve hakemler katıldı. 

Binlerce sporcunun katılımıyla 81 ilde gerçekleştirilen il elemelerinin ardından 8 farklı ilde düzenlenen Türkiye Okul Sporları Satranç Grup Yarışmaları’nda hamle yapan sporcular finale kalmak için mücadele ettiler. Finali her yıl farklı bir şehirde düzenlenen şampiyonada bu yıl yaklaşık 700 sporcu hamle yapıyor. Şampiyonada, 2017 yılından bu yana olduğu gibi bu yıl da dereceye giren sporculara Türkiye İş Bankası tarafından teknoloji ödülleri verilecek.

"Satranç en fazla lisanslı sporcu sayısı olan branş”
 

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Türkiye’nin her yerinden kendi kategorilerinde derece yapmış satranççıları ilimizde misafir ediyoruz. Türkiye’de lisanslı sporcusu en fazla olan branş satrançtır. 7’den 77’ye her yaştan aktif olarak sporcunun bulunduğu, çok özel bir mekana gerek duyulmadan her yerde yapılabilen muhteşem bir  faaliyettir.”

“Mayıs ayı satrançla dolu dolu geçiyor”
 
Şampiyonada hamle yapacak tüm sporculara başarılar dileyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, “Bu yıl mayıs ayı satrançla dolu, dolu geçiyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinde şampiyonalar düzenliyoruz. Hep daha fazla gencimizin satrançla tanışması, yeteneklerini geliştirmesi için sürekli çalışıyoruz. Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası da çocuklarımızın, gençlerimizin satranç sporu ile tanışması için çok önemli bir adım. Şampiyona kapsamında okullarımız satranç sporuna yoğun ilgi gösteriyor. Şampiyonanın düzenlenmesine destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’na, turnuvaya katılan okullarımıza, emeği geçen herkese, sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Değerli sporcularımız hepinizin bu şampiyonada Fair-play ruhu içinde bir turnuva geçirmenizi temenni ediyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.
 
okulsporlarisatrancsampiyonasi 11
okulsporlarisatrancsampiyonasi 1okulsporlarisatrancsampiyonasi 2okulsporlarisatrancsampiyonasi 3okulsporlarisatrancsampiyonasi 4okulsporlarisatrancsampiyonasi 5okulsporlarisatrancsampiyonasi 6okulsporlarisatrancsampiyonasi 7okulsporlarisatrancsampiyonasi 8okulsporlarisatrancsampiyonasi 9okulsporlarisatrancsampiyonasi 10okulsporlarisatrancsampiyonasi 12