Mobile menu

Denizli'de Önemli Görüşmeler

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ile Asbaşkan Tahsin Aktar Denizli'de incelemelerde bulundu. Başkan Yazıcı; Er-Bakır Spor Kulübünü,  Servergazi Belediye Başkanı Nihat Yeniyol'u ve Servergazi Spor Kulübünü, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ardıç'ı,  Denizli Belediye Başkanvekili Osman Zolan'ı ziyaret ettikten sonra Denizli satranç ailesinin düzenlediği kucaklaşma toplantısına katıldı. Bu toplantıda,  Denizli satrancının geleceği üzerine planlamalar, tesisleşme konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Yazıcı incelemeleri sonunda yaptığı değerlendirmede Denizli'nin kentleşme, satrançtaki büyüklüğü göz önüne alındığında ‘Satrancın Başkenti' unvanını hala koruduğunu, bu unvana yakışır bir uluslararası etkinliğin yerleşik ev sahipliğinin yapmasının artık zamanının geldiğini yaptığı her görüşmede özellikle Belediye Başkanına ilettiğini dile getirdi.


Üniversite olan ilişkileri sadece bir kulüp ve ligde yer alama olarak değerlendirmeyen Başkan Yazıcı ve Rektör Prof. Dr. Necdet Ardıç eğitim, burs ve diğer etkinlikler konularında fikir birliğine vardılar.

Er-Bakır spor kulübünün, ligde yer almanın yanında, Denizli satrancına altyapı eğitimi ve sporcu kazandırma açısından önemli olduğunu dile getiren Başkan Yazıcı, müessese kulüplerinin bu anlamda yaptığı çalışmaların her zaman destekleneceğini belirtirken işlevsel olarak da, yerleşik antrenör projesi konularında bilgi vererek Er-Bakır'ın bu konuda da önderlik edebileceğini belirtti.