Mobile menu

Cumhuriyetimizin 100.Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası'nda 4 Turun Ardından

whatsapp image 2023-11-25 at 11.53.00Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Türkiye İş Bankası Satranç Kupası’nda ikinci gün sona erdi. Dört turun ardından Kırmızı Grup’ta genç yeteneğimiz IM Ediz Gürel 3,5 puanla liderliğini devam ettirirken Beyaz Grup’ta ise 3,5 puana sahip olan GM Dragan Solak tek başına liderlik koltuğunda oturuyor.

Üçüncü turun en heyecanlı maçı hiç kuşkusuz ki GM Dragan Solak – WGM Kübra Öztürk Örenli maçı oldu. Dünya çapında kendi ismiyle özleşmiş olan İspanyol Açılışı’nın Kırışmalı Varyantı’nı tercih eden GM Solak, açılışta yapılan hızlı taş değişimleriyle file karşı at oyunsonuna gitti. Büyükustamızın oldukça tecrübeli olduğu bu oyunsonu konumları karşısında ise WGM Öztürk Örenli muazzam bir savunma sergileyerek uzun süre boyunca rakibinin üstünlük elde etmesine izin vermedi. 74.c4+ hamlesiyle rakibinin piyon yapısını bozup konumu karıştıran GM Solak, 96 hamle süren oyunun sonucunda masadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Dördüncü tura geldiğimizde ise belki de turnuvanın kaderini belirleyen GM Mustafa Yılmaz – IM Ediz Gürel maçı oynandı. Geçen seneki turnuvada oldukça heyecanlı bir şekilde geçen final serisinin bir bakıma rövanşı konumunda olan bu karşılaşmada siyah taşlarla Semi-Slav açılışında 4…dxc4 alarak Noteboom varyantını tercih ederek agresif bir açılış sergileyen IM Gürel, oyunortasında yaptığı 20…f4! Hamlesiyle inisiyatifi aldı. Kuvvetli rakibine karşı çok ciddi bir şah atağı başlatan genç yeteneğimiz harika bir galibiyet alarak grupta liderliğini garantiledi. 2,5 puana sahip olan GM Emre Can, GM Cem Kaan Gökerkan ve GM Mustafa Yılmaz ise son turda gruptan çıkan diğer isim olmak için mücadele edecekler. Beyaz Grup’a baktığımızda ise 3,5 puanı bulunan GM Dragan Solak son tura 3,5 puanla lider olarak girerken GM Vahap Şanal ile GM Mert Yılmazyerli ise 3 puanla son tura giriyorlar.

5.turu yarın saat 10.00’da başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

12 usta sporcumuzun katıldığı Kupa heyecanı, IM Melih Yurtseven’in yorum ve analizleriyle Federasyonumuzun TurkishChess isimli Youtube kanalından canlı olarak da takip edebilirsiniz.

Turnuva Sayfası: http://isbankcup.tsf.org.tr/