Mobile menu

Avrupa Takımlar'da 4 Tur Tamamlandı

110-21 Kasım 2023 tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda dördüncü tur maçları oynandı. Dört turun ardından açık kategoride yarışan takımımız 4 puan ve Kadınlar takımımız ise 4 puanla yoluna devam ediyor.

Açık kategoride yarışan takımımız İngiltere takımı ile karşılaştı. İlk masada GM Nikita Vitiugov ile karşılaşan GM Yılmaz, dengeli geçen açılış safhasının ardından oyunortasında yapılan taş değişimleriyle konumu iyice sadeleştirdi. Yapılan taş değişimleri sonucunda eşit bir oyunsonuna giden maç beraberlikle sonuçlandı. İkinci masada GM David Howell ile karşılaşan GM Şanal, rakibinin şah kanadından yaptığı baskıya karşılık vezir kanadından tepki verdi. Yapılan taş değişimleri sonucunda konum sadeleşti ve oyun beraberlikle sonuçlandı. Üçüncü masada ise İngilizlerin efsanesi GM Micheal Adams ile karşılaşan GM Can, sergilediği sağlam açılış sonucunda rakibinin hamle tekrarını kabul ederek hızlı bir beraberlik aldı. Son masadan ise istediğimiz sonucu alamadık ve kuvvetli rakibimiz karşısında günü 1,5-2,5 skorla puansız bir şekilde kapattık. Takımımız beşinci turda ise Litvanya takımı ile karşılaşacak.

Kadınlar kategorisinde ise İsveç takımı ile karşılaştık. İlk masada GM Pia Cramling ile karşılaşan IM Atalık, deneli geçen açılış safhasının ardından karşılıklı yapılan taş değişimleri sonucunda hızlı bir beraberlik aldı. Üçüncü masada WFM Anna Cramling Bellon ile karşılaşan WIM Isgenderova, rakibinin açılışta hızlı sürdüğü piyonlar sonucunda oluşan zayıflıkları güzel değerlendirerek piyon öne geçti. Oyunortasında ise bulduğu taktik fikirle kalite fedası yapıp rakip şah üzerinde ciddi bir baskı yaratan sporcumuz, güzel bir galibiyet alarak takımımızı öne geçirdi. Kalan iki masadan ise beraberlik alan takımımız rakibini 2,5-1,5 skorla yenmeyi başardı. Böylece 4 puana ulaşan takımımız, beşinci turda ise Romanya takımı ile karşı karşıya gelecek.

Haber: Mert Tırak

Beşinci turu TSİ 17.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan takımlara başarılar dileriz.

Resmi Site : https://etcc23.me/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr832215.aspx?lan=1&art=20&snr=16&turdet=YES&flag=30

Chess24 – Genel : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2023/1/1/1

Chess24 – Kadın : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2023/1/1/1