Mobile menu

Avrupa Takımlar'da İkinci Tur

110-21 Kasım 2023 tarihleri arasında Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen 2023 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda ikinci tur maçları oynandı. Açık kategoride yarışan takımımız günü 2,5- 1-5 skorla mağlubiyetle kapatırken Kadınlar takımımız ise günü 3-1’lik skorla galip gelerek kapattı.

Açık kategoride yarışan takımımız Fransa takımı ile karşılaştı. İlk masada GM Etienne Bacrot karşısında siyah taşlarla oynayan GM Yılmaz, taş değişimleri sonucunda eşit çıkılan açılış safhasının ardından oyunortasında yaptığı hamle tekrarıyla berabere kaldı. İkinci masada mücadele eden GM Can ise dengeli geçen açılış safhasının ardından oyunortasında yapılan karşılıklı taş değişimleriyle eşit bir oyunsonuna gitti ve masadan beraberlikle ayrıldı. Üçüncü masada yarışan GM Ali Marandi, rakibin piyon fedası edip şah saldırısı başlatmasına karşılık kendisi de agresif piyon sürüşleriyle rakip şah üzerinde baskı yaratmaya başladı. İki tarafın da başlattığı saldırılar karşılıklı taş değişimleri sonucunda hafifledi ve maç beraberlikle sonuçlandı. Son masadan ise istediğimiz sonucu alamadık ve güçlü rakibimize karşı günü 1,5-2,5 puansız bir şekilde tamamladı. Millilerimiz 3.turda ise ev sahibi Karadağ takımı ile karşı karşıya gelecek.

Kadınlar kategorisinde ise Finlandiya takımı ile karşılaştık. 3.masada beyaz taşlarla mücadele eden WFM Çiftçi, erken safhada konumu açarak merkezde kalan şah karşısında ciddi bir saldırı başlattı. Aktif kullandığı taşlarıyla üstünlüğü çok erken safhada ele geçiren WFM Çiftçi erken bir galibiyete imza attı. 4.masada oynayan WIM İsgederova ise açılışta alan avantajını rakibine kaptırmış gibi gözükse de oyunortasında yaptığı piyon sürüşleriyle konumu açıp inisiyatifi aldı. Doğru taş değişimleriyle oyunsonuna piyon önde giren sporcumuz oynadığı güzel oyunla maçını kazanmayı bildi. İlk iki masadan ise beraberlik alan takımımız maçı 3-1 skorla kazanmayı başardı. Kadınlar takımımız 3.turda ise Hollanda takımı ile mücadele edecek.

3.turu TSİ 17.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan takımlara başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://etcc23.me/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr832215.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 – Genel : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2023/1/1/1

Chess24 – Kadın : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2023/1/1/1

avrupatakimlar23 6

avrupatakimlar23 1avrupatakimlar23 4avrupatakimlar23 5avrupatakimlar23 7avrupatakimlar23 8avrupatakimlar23 9avrupatakimlar23 10

avrupatakimlar23 2

avrupatakimlar23 3