Mobile menu

2023 Grand Swiss'de 8 Tur Tamamlandı

whatsapp image 2023-10-27 at 11.46.35 125 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihleri arasında Man Adası’nda düzenlenen 2023 FIDE Grand Swiss turnuvasında sekizinci tur maçları oynandı. Altı turun ardından GM Mustafa Yılmaz 4,5 puan, IM Ediz Gürel 3 puan ve GM Vahap Şanal ise 2,5 puanla yoluna devam ediyor.

GM Mustafa Yılmaz, turnuvanın 4 numaralı seribaşı GM Anish Giri karşısında beyaz taşlarla mücadele etti. Sağlam oyunu ve aldığı beraberliklerle ünlenen kuvvetli rakibi karşısında sağlam bir açılış tercihine giden GM Yılmaz, önce hafif taşları değişti sonra da vezirleri değişerek konumu iyice sadeleştirdi. Eşit bir çift kale oyunsonuna girilen oyunda iki taraf da birbirini yormadan hızlı bir beraberlikle maçı sonlandırdı. Böylece son üç tura 4 puanla giren GM Yılmaz, dokuzuncu turda ise GM Alexei Shirov ile karşı karşıya gelecek.

IM Ediz Gürel ise sekizinci turda GM Dmitrij Kollars ile karşılaştı. Beyaz taşlarla açılışta yaptığı taş değişimleri sonucunda piyon önde kalan genç yıldızımız, ağır taşların da değişlmesiyle birlikte kale+ters renkli fil oyusonuna gitti. Oyunsonunda sporcumuz piyon önde olsa da fillerin ters renkte olmasından dolayı bu üstünlük kazanç için yeterli değildi ve IM Gürel günü yarım puanla tamamladı. Sporcumuz dokuzuncu turda ise yaşayan efsane GM Vasyl Ivanchuk ile mücadele edecek.

Turnuvda yarışan diğer büyükustamız GM Vahap Şanal sekizinci turda GM Adam Kozak karşısında beyaz taşlarla oynadı. Açılışta yaptığı taş değişimleriyle konumu biraz sadeleştiren GM Şanal, oyunortasında bulduğu güzel bir taktik fikirle oyunsonuna piyon önde girdi. Girilen kale+fil oyunsonunda büyükustamız kazanmak için sonuna kadar mücadele etse de konumda yeterli üstünlük yoktu ve maç beraberlikle sonuçlandı. Büyükustamız dokuzuncu turda ise GM Deniz Lazavik ile karşılaşacak.

Dokuzuncu turu TSİ 14.30’da başlayacak olan turnuvada mücadele eden ustalarımıza başarılar dileriz.

Heyecan dolu karşılaşmalara sahne olacak bu turnuvanın canlı yayını IM Melih Yurtseven'in sunumuyla Federasyonumuzun #turkishchess isimli Youtube hesabı ve Satranç365 'in Youtube hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

Resmi Site : https://grandswiss.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr793016.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-grand-swiss-2023/1/1/1