Mobile menu

Grand Swiss'de 7. Turun Ardından

whatsapp image 2023-10-27 at 11.46.35 125 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihleri arasında Man Adası’nda düzenlenen 2023 FIDE Grand Swiss turnuvasında yedinci tur maçları oynandı. Altı turun ardından GM Mustafa Yılmaz 4 puan, IM Ediz Gürel 2,5 puan ve GM Vahap Şanal ise 2 puanla yoluna devam ediyor.

GM Mustafa Yılmaz, yedinci turda GM Sam Shakland ile karşı karşıya geldi. Rakibinin İspanyol Açılışı’nda Kırışmalı Devamyolu tercihini karşı şah kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle agresif bir şekilde cevap veren GM Yılmaz, taş değişimleriyle sağlam bir oyunortası konumuna girdi. Oyunsonunda kalesiyle avantaj elde etmeye çalışan büyükustamız, rakibinin sağlam savunması sonucunda masadan yarım puanla ayrıldı. Böylece 4 puana yükselen GM Yılmaz, sekizinci turda 4 numaralı seribaşı GM Anish Giri ile karşı karşıya gelecek.

Genç yeteneğimiz IM Ediz Gürel ise yedinci turda GM Leon Luke Mendonca ile karşı karşıya geldi. Siyah taşlarla sağlam bir açılış tercih eden IM Gürel, şah kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle alan avantajı elde etti. At fedası yapıp şaha karşı sert bir saldırı başlatan IM Gürel, rakibinin taş değişimlerine zorlaması sonucunda eşit bir oyunsonuna girdi. Oyunsonunda ise iki sporcu da hata yapmadı ve maç beraberlikle sonuçlandı. Böylece 2,5 puana ulaşan IM Gürel, sekizinci turda ise GM Dmitrij Kollars ile karşılaşacak.

GM Vahap Şanal ise yedinci turda IM Shreyas Royal karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Açılışta rakibinin vezir kanadından yaptığı baskıya karşılık şah kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle cevap veren GM Şanal, zayıf kalan filleri ve zayıf karelere konuşlanan rakibinin atları sonucunda günü puansız bir şekilde kapattı. 2 puanla yoluna devam eden büyükustamız, sekizinci turda ise GM Adam Kozak ile karşı karşıya gelecek.

Sekizinci turu TSİ 17.30’da başlayacak olan turnuvada mücadele eden ustalarımıza başarılar dileriz.

Heyecan dolu karşılaşmalara sahne olacak bu turnuvanın canlı yayını IM Melih Yurtseven'in sunumuyla Federasyonumuzun #turkishchess isimli Youtube hesabı ve Satranç365 'in Youtube hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://grandswiss.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr793016.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-grand-swiss-2023/1/1/1