Mobile menu

Grand Swiss'te 5 Tur Geride Kaldı

vaha-edz-mustafa25 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihleri arasında Man Adası’nda düzenlenen 2023 FIDE Grand Swiss turnuvasında beşinci tur maçları oynandı. Beş turun ardından GM Mustafa Yılmaz 3 puan, IM Ediz Gürel 1,5 puan ve GM Vahap Şanal ise 1 puanla yoluna devam ediyor.

GM Mustafa Yılmaz, beşinci turda Ermenistan’ın 1 numarası GM Haik Martirosyan karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Siyahlarla dengeli geçen açılış safhasının ardından rakibinin başlattığı şah kanadı saldırısı karşısında sakin bir şekilde konumunu koruyan GM Yılmaz, rakibinin yaptığı hatalı at fedasını çok güzel bir şekilde cezalandırmayı başardı. Şahını e6 karesinde çok güzel bir şekilde saklayıp karşı atağa geçen büyükustamız, rakibinin agresif oyununa karşı ders niteliğinde bir savunma oyunu sergileyerek kuvvetli rakibini mağlup etmeyi başardı. Böylece 3 puana ulaşarak üst sıralara geçiş yapan GM Yılmaz, altıncı turda ise 10 numaralı seribaşı GM Jan-Krzysztof Duda ile karşı karşıya gelecek.

IM Ediz Gürel ise GM Cristobal Henriquez Villagra karşısında beyaz taşlarla oynadı. Rakibinin Hızlandırılmış Dragon Açılışı tercihine karşı sağlam bir konum kuran IM Gürel, açılışta aldığı alan avantajı sonrasında yavaş yavaş piyon sürüşleriyle konumunu geliştirdi. Oyunortasında yaptığı taş değişimleriyle konumu iyice sadeleştiren genç yeteneğimiz rakibinin de sağlam oyunu sonucunda masadan yarım puanla ayrıldı. Genç yeteneğimiz altıncı turda ise GM Alexandr Fier ile karşılaşacak.

GM Vahap Şanal, Hollandalı GM Max Warmerdam ile karşı karşıya geldi. Açılıştan eşit bir şekilde çıkan büyükustamız oyunortasında rakibi üzerinde baskı kurmaya çalışsa da rakibinin yarattığı geçer piyon sonucunda günü puansız bir şekilde kapattı. Büyükustamız altıncı turda ise GM Alon Greenfeld ile karşı karşıya gelecek.

Altıncı turu TSİ 17.30’da başlayacak olan turnuvada mücadele eden ustalarımıza başarılar dileriz.

Heyecan dolu karşılaşmalara sahne olacak bu turnuvanın canlı yayını IM Melih Yurtseven'in sunumuyla Federasyonumuzun #turkishchess isimli Youtube hesabı ve Satranç365 'in Youtube hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

Resmi Site : https://grandswiss.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr793016.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-grand-swiss-2023/1/1/1