Mobile menu

Grand Swiss'de 4.Tur

whatsapp image 2023-10-27 at 11.46.35 125 Ekim – 5 Kasım 2023 tarihleri arasında Man Adası’nda düzenlenen 2023 FIDE Grand Swiss turnuvasında üçüncü tur maçları oynandı. Üç turun ardından GM Mustafa Yılmaz 2 puan, GM Vahap Şanal ile IM Ediz Gürel ise 1 puanla yoluna devam ediyor.

GM Mustafa Yılmaz, dördüncü turda 8 numaralı seribaşı olan GM R Praggnanadhaa ile karşı karşıya geldi. Rakibinin Kırışmalı Vezir Gambiti devamyolu tercihi karşısında sağlam bir açılış sergileyip hızlı taş değişimlerine giden GM Yılmaz, kuvvetli rakibi karşısında konumu zorlamadan 30 hamlede beraberlik elde etti. Böylece 2 puana ulaşan büyükustamız beşinci turda ise GM Haik Martirosyan karşısında siyah taşlarla mücadele edecek.

Turnuvada yarışan diğer ustalarımız GM Vahap Şanal ve IM Ediz Gürel ise dördün turda karşı karşıya geldi. Beyaz taşlarla açılışta sağlam bir konum kuran GM Şanal karşısında IM Gürel vezir kanadından yaptığı piyon sürüşleriyle baskı elde etmeye çalıştı. Merkezde yapılan taş değişimleri sonucunda beyazların d piyon izole kaldı. Siyahlarla d piyonuna baskı yapıp piyon öne geçen IM Gürel karşısında GM Şanal ise kalesiyle aktif bir oyun çıkararak rakibinin a piyonunu aldı. Eşit girilen oyunsonu safhasında ise yapılan taş değişimleri sonucunda konum iyice sadeleşti ve maç beraberlikle sonuçlandı. Beşinci tura baktığımızda ise GM Şanal Hollandalı GM Max Warmerdam ile karşı karşıya gelecek, IM Gürel ise Şilili GM Cristobal Henriquez Villagra ile mücadele edecek.

Beşinci turu TSİ 16.30’da başlayacak olan turnuvada mücadele eden ustalarımıza başarılar dileriz.

Heyecan dolu karşılaşmalara sahne olacak bu turnuvanın canlı yayını IM Melih Yurtseven'in sunumuyla Federasyonumuzun #turkishchess isimli Youtube hesabı ve Satranç365 'in Youtube hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

Resmi Site : https://grandswiss.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr793016.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/fide-grand-swiss-2023/1/1/1