Mobile menu

2023 Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası'nda Son İki Tur

kadinlar23tur7Federasyonumuz tarafından Arzum sponsorluğunda 16-22 Ekim tarihleri arasında Çeşme Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda 7.tur maçları oynandı. Böylece şampiyonada son iki tura girilirken bir numaralı seribaşı olan WIM Hayale İsgenderova 6 puanla lider konumda.
 
İlk masada şampiyonuluk için oldukça önemli olan WIM Hayale İsgenderova – Hafize Demirtaş maçı oynandı. Açılış safhasında merkeze konuşlandırdığı hafif taşlarla rakibi üzerinde baskı kurmaya başlayan WIM İsgenderova, yaptığı baskı sonucunda açılıştan kalite önde çıktı. Oyunortasında da piyon sürüşleriyle baskılı oyununa devam ettiren WIM İsgenderova, güzel bir galibiyet elde ederek son iki tura girilirken tek başına liderlik koltuğuna oturdu.
 
İkinci masada ise bir başka kritik mücadele olan Ceren Tırpan – WCM Elifnaz Akat maçı vardı. Açılışta beyaz taşlarla rakibinin vezir kanadında askıda piyon yaratan Ceren, bu piyonlar üzerinde tüm taşlarıyla çok başarılı bir baskı yaratarak iki piyon önde oyunsonua girdi. Oyunsonunda ise sakince konumunu geliştirip doğru taş değişimleriyle de konu sadeleştiren Ceren, rakibini yenmeyi başararak 5,5 puanla tek başına ikinci sırada son iki tura giriyor.
 
Üçüncü masada oynanan Hatice Aslı Muştu – WCM Çiğdem Onur ve Ezgi Mutlu – WCM Elif Zeren Yıldız maçları ise beraberlikle sonuçlandı ve böylece 5 puana sahip olan 7 sporcu ise üçüncülüğü paylaşarak şampiyonluk iddialarını devam ettiriyor.
8.turu 21 Ekim Cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.