Mobile menu

Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası'nda 4 Tur Tamamlandı

5.turarzum2023Federasyonumuz tarafından Arzum sponsorluğunda 16-22 Ekim tarihleri arasında Çeşme Aya Haralambos Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2023 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda bugün 4.tur maçları oynandı. 4 turun ardından tam puana sahip olan Hafize Demirtaş tek başına liderlik koltuğuna otururken 3,5 puana sahip olan WCM Çiğdem Onur ise ikinci sırada yoluna devam ediyor.

İlk masada iki tam puana sahip olan sporcu Zümra Meryem Alagöz ile Hafize Demirtaş karşı karşıya geldi. Eşit geçilen açılış safhasının ardından oyunortasında kazandığı iki piyonla kazanç bir oyunsonu konumuna giren Hafize Demirtaş, siyah taşlarla rakibini yenerek tek başına liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Üçüncü masaya baktığımızda ise WCM Çiğdem Onur, Ezgi Mutlu karşısında beyaz taşlarla mücadele etti. Kapalı bir oyunortası konumunda güzel bir taktik fikir yakalayarak materyal öne geçen WCM Onur, masadan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
İkinci masada oynanan WCM Elif Zeren Yıldız-WIM Hayale İsgenderova maçında ise siyahlar agresif piyon sürüşleriyle rakibinin direncini kırmaya çalışsa da beyazlar sergilediği sağlam savunma oyunuyla rakibinin avantaj elde etmesini engelledi ve maç beraberlikle sonuçlandı. Dördüncü masada oynanan WCM Ece Alkım Erece-Hatice Aslı Muştu ve beşinci masada oynanan WCM Elifnaz Akat-Hena Karadaş maçları da beraberlikle sonuçlandı ve böylece 3,5 puana sahip olan WCM Çiğdem Onur da tek başına ikinci sıraya yükseldi.
 
5.turu saat 10.00’da başlayacak Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda yarışan tüm sporcularımıza başarılar dileriz.