Mobile menu

Katar Masters Başladı

whatsapp image 2023-10-12 at 17.02.57 12023 Katar Masters Açık Satranç Turnuvası, 11-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Katar’ın başkenti Doha’da düzenleniyor. A ve B olmak üzere 2 kategoride düzenlenen turnuvada 44 ülkeden toplamda 252 sporcu yarışıyor. Carslen, Nakamura, Giri gibi dünyanın en üst seviye büyükustalarının da yarıştığı turnuvada aynı zamanda 58 GM, 6 WGM, 57 IM, 2 WIM, 35 FM, 4 CM ve 2 WCM olmak üzere 164 unvanlı sporcu hamle yapıyor. Turnuvada ülkemiz adına ise A kategorisinde GM Emre Can, GM Mert Yılmazyerli ve FM Adar Tarhan, B kategorisinde ise Kerim Calvelo Demirkol ile İsmail Tarhan yarışıyor.

GM Mert Yılmazyerli, ilk turda Koreli sporcu IM Jun Hyeok Lee karşısında beyaz taşlarla mücadele etti. Açılışta yapılan taş değişimlerin ardından hızlıca iyi at kötü fil oyunsonuna giren GM Yılmazyerli, rakibin zayıf c5 karesine atını oturduktan sonra yavaş yavaş yaptığı piyon sürüşleriyle rakip üzerinde baskı kurmaya başladı. İlerlettiği piyonlarla rakip fili iyice kendi karakoluna hapseden büyükustamız ders niteliğinde bir galibiyete imza attı. Büyükustamız ikinci turda ise Malezyalı CM Jun Ying Tan ile karşılaşacak.

GM Emre Can ise ilk turda Özbek sporcu IM Almas Rakhmatullaev ile karşılaştı. Açılışta rakibine bıraktığı geçer piyonlar karşısında materyal avantajını alan GM Can, iki tarafa da şansların çıktığı oyundan yarım puanla ayrıldı. Büyükustamız ikinci turda ise ABD’li sporcu IM Aleksandr Ostrovskiy ile karşı karşıya gelecek. Turnuvada yarışan genç sporcumuz FM Adar Tarhan ise Hintli sporcu IM Ramesh Avinash karşısında ilk turu puansız bir şekilde kapattı.

2. turu TSİ 15.00’da başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr831193.aspx?lan=1&zeilen=99999

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/qatar-masters-2023/1/1/1