Mobile menu

2023 Avrupa Kulüpler Kupası Başladı

thykuluplerkupasi

2023 Avrupa Kulüpler Kupası, 1-7 Ekim 2023 tarihleri arasında Arnavutluk’ta düzenleniyor. Carlsen, Anand gibi eski dünya şampiyonlarıyla birlikte Rapport, Mamedyarov, Vachier-Lagrave gibi dünyanın en elit satranç sporcuların da hamle yaptığı kupada açık kategoride 84 takım, kadınlar kategorisinde ise 26 takım mücadele ediyor. Kupada ülkemizi Açık kategoride 2023 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi şampiyonu olan THY Spor Kulübü ile 2022 Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi şampiyonu olan Göktürk Satranç Spor Kulübü temsil ediyor. Kadınlar kategorisinde ise ülkemiz adına Göktürk Satranç Spor Kulübü yarışıyor.

 Açık Kategoride Yarışan Takımlarımız

kuluplerkupasiacik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kadınlar Kategorisinde Yarışan Takımımız

kuluplerkupasikadinlar


 

 

 

Açık kategoride 6 numaralı seribaşı olarak başlayan THY Spor Kulübü, ilk turda Norveçli Asker Schakklubb takımı ile karşılaştı. Rakibine karşı oldukça rahat bir mücadele geçiren takımımız, rakibini 5,5-0,5 mağlup etti. Takımımız ikinci turda ise Hollanda’dan Paul Keres 1 takımı ile karşı karşıya gelecek. Göktürk Satranç Spor Kulübü takımımız ise ilk turda İzlanda’dan Akureyri Chess Club takımına karşı 6-0 skorla galip gelmeyi başardı. Takımımız ikinci turda ise yine İzlanda’dan Viking Chess Club takımı ile karşılaşacak.

Kadınlar kategorisine 10 numaralı seribaşı olarak başlayan Göktürk Satranç Spor Kulübü ise ilk turda evsahibi Tirana takımı ile karşılaştı. Rakibini 3-1 skorla mağlup etmeyi başaran takımımız ikinci turda ise 4 numaralı seribaşı olan SP Gaz Ukraine takımı ile karşı karşıya gelecek.

2. turu TSİ 16.00’da başlayacak olan kupada yarışan takımlarımıza başarılar dileriz.

Resmi Site: https://clubcup2023.com/

Chess-Results – Açık: https://chess-results.com/tnr775458.aspx?lan=1&art=61&fed=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 – Açık: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-club-cup-2023/1/1/1

Chess24 – Kadınlar: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-club-cup-2023/1/1/1