Mobile menu

Olimpiyatta Son Tura İkinci Sırada Giriyoruz

img 7199Hollandanın Eindhoven şehrinde 12-19 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2023 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’nda bugün 7. ve 8. tur maçları oynandı.Turnuvada artık son tura girilirken son tur öncesinde takımımız 13 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Takımımız 7.turda Ukrayna takımı ile karşı karşıya geldi. Üçüncü masada FM Vladyslav Fishchuk karşısında beyaz taşlarla oynayan FM Eray Kılıç, açılışta yaptığı piyon değişimleriyle rakip şahın konumunu kötüleştirdi. Ters kanada rok atarak rakip şah üzerinde tüm taşlarıyla sert bir atağa başlayan FM Kılıç, hızlı bir galibiyete imza attı. 4.masada oynayan WCM Elifnaz Akat ise açılışta rakibine alan avantajını kaptırsa da güzel bir kalite fedası yaparak konumunu toparladı ve sonrasında materyal avantajını aldı. Baskılı oyununa devam eden WCM Akat rakibini mağlup etmeyi başardı. İlk iki masada oynayan IM Ediz Gürel ve IM Yağız Kaan Erdoğmuş ise oyunlarından beraberlikle ayrıldı ve maçı 3-1 skorla kazanmayı başardık. 

8.tura geldiğimizde ise takımımız Kazakistan 1 takımı ile karşılaştı. İlk masada turnuvanın kuvvetli sporcularından olan IM Aldiyar Ansat karşısında siyah taşlarla oynayan IM Ediz Gürel, açılışta yaptığı doğru taş değşimleriyle rakip sahada geçer piyon yarattı. Filiyle geçer piyonunu destekleyen IM Gürel, kalite öne geçti ve sonrasında oynadığı güzel oyunla rakibini mağlup etmesini bildi. İkinci masada oynayan IM Yağız Kaan Erdoğmuş ise açılışta yaptığı piyon fedasıyla rakip şah üzerinde çok ciddi bir baskı kurdu ve hızlı bir galibiyete imza attı. Üçüncü masada oynayan FM Eray Kılıç’a baktığımızda ise oyunortasında çift fil avantajını alan FM Kılıç, bu avantajı doğru kullanarak iki piyon önde oyunsonuna gitti. Oyunsonunda ise hataya yer vermeyen sporcumuz rakibini mağlup etmeyi başardı. Dördüncü masada oynayan WCM Elifnaz Akat ise oyunundan yarım puanla ayrıldı ve takımımız rakibini 3,5-0,5 skorla mağlup etmeyi başardı.

Takımımız son turda Kazakistan 2 takımı ile mücadele edecek. Final turu TSİ 11.30’da başlayacak olan şampiyonada yarışan takımımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://youtholympiad2023.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr795949.aspx?lan=1&art=8&flag=30&snr=3

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/world-youth-u16-olympiad-2023/1/1/1