Mobile menu

Olimpiyat’ta 3 Tur Geride Kaldı

ab5f89e0-5e5e-4144-9cfe-56a01bcf149dHollandanın Eindhoven şehrinde 12-19 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2023 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı’nda 3 tur geride kaldı. İlk turdan sürpriz bir beraberlikle ayrılan takımımız diğer iki maçını kazanarak 7. sıraya yükseldi.

Takımımız ikinci turda Hollanda 3 takımı ile karşı karşıya geldi. Kağıt üstünde açık ara favori olduğumuz maçta sporcularımız sürpriz sonuçlara yer vermedi ve maçı 4-0 skorla kazanmasını bildik. İlk masada beyaz taşlarla oynayan IM Ediz Gürel, açılışta agresif piyon sürüşleriyle rakibine baskıyı hissettirdiği oyunda yaptığı piyon fedasıyla rakip şah üzerinde ciddi bir baskı yarattı. Oyunortasında bulduğu güzel bir taktikle kalite öne geçen IM Gürel, oyunu kazanmasını bildi. İkinci masada erken safhada gelişim avantajını ele geçiren IM Yağız Kaan Erdoğmuş, adeta rakibine nefes aldırmayak güzel bir galibiyete imza attı. 3.masada oynayan FM Eray Kılıç, hafif taşların değişildiği açılış safasının ardından taşlarını önde rakip piyonlar üzerinde sonra da şaha karşı baskı kurarak galibiyete imza attı.  WCM Elifnaz Akat ise oyunortasında yaptığı piyon fedalarıyla kalesini rakip sahaya girdi ve güzel bir matla rakibini mağlup etmeyi başardı.

3.tura geldiğimizde ise takımımız Ermenistan takımı ile karşılaştı. İlk masada FM Rober Piliposyan karşısında beyaz taşlarla oynayan IM Ediz Gürel, açılışta rakip şah üzerinde baskı kurarak inisiyatifi aldı. Doğru taş değişimleriyle oyunsonuna iki piyon önde giren IM Gürel, güzel bir galibiyete imza attı. Dördüncü masada oynayan WCM Elifnaz Akat ise Nvard Hayrapetyan karşısında siyah taşlarla mücadele etti. Açılışta rakibinin yaptığı hatalı 17.Axf4 hamlesi karşısında açmazdan faydalanıp at öne geçen sporcumuz, güzel oyunuyla hızlı bir galibiyete imza attı. İkinci ve üçüncü masada oynayan IM Yağız Kaan Erdoğmuş ve FM Eray Kılıç ise rakipleriyle beraber kaldı ve rakibimizi 3-1 skorla mağlup etmeyi başardık.

Takımımız 4. turda Fransa takımı ile mücadele edecek. 4.Turu TSİ 11.30’da başlayacak olan şampiyonada yarışan takımımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://youtholympiad2023.fide.com/

Chess-Resultshttps://chess-results.com/tnr795949.aspx?lan=1&art=8&flag=30&snr=3

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/world-youth-u16-olympiad-2023/1/1/1