Mobile menu

Gençlik ve Spor Bakanımız'dan Tebrik Mesajı

osmanaskinbakGençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kazakistan’da düzenlenen 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda, namağlup şampiyon olarak altın madalya kazanan Türkiye genç milli takımı oyuncularını tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kazakistan’da Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE), tarafından düzenlenen ‘2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda, namağlup şampiyon olarak altın madalya kazanan millilerimiz için  tebrik mesajı yayımladı.

Genç satranççıların başarılarının Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Bakan Bak, mesajında şu ifadeleri kullandı: 

“Kazakistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda yarışarak sekiz turun tamamını galibiyetle tamamlayan 18 yaş altı genç satranççılarımız bizlere çok büyük bir sevinç yaşattı. Müsabakalarda ter dökerek altın madalyanın sahibi olan milli sporcularımız; Işık Can, Adar Tarhan, Hasan Hüseyin Çelik ve Işıl Can’ı canı gönülden kutluyor, oyuncularımızın bu tarihi başarısının Türk satrancının yükselişine önemli katkı sağlayacağına tüm kalbimle inanıyorum”

Tebrik Mesajı