Mobile menu

Kazakistan'da Son Güne Lider Olarak Giriyoruz

whatsapp image 2023-08-07 at 10.20.52Kazakistan’ın Aktau kentinde 3-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında düzenlenen 2023 Dünya Okullar Takım Satranç Şampiyonası’nda altı tur sona erdi. İki maçtan daha galibiyetle ayrılan takımımız son tura tam puanla lider olarak giriyoruz.

 

Takımımız 5.turda liderliği paylaştığı Hindistan takımı ile karşılaştı. İlk masada siyah taşlarla oynayan IM Işık Can, kağıt üstünde açık ara favori olduğu oyunda rahat bir galibiyet aldı. Ters kanada atılmış rok konumunda rakip şaha karşı hızlı bir saldırı başlatan sporcumuz, tüm taşlarıyla rakip sahada adeta rakibine nefes aldırmadı. İkinci masada mücadele eden FM Hasan Hüseyin Çelik, taşların hızlıca sadeleştiği açılış konumundan sonra eşit bir oyunsonuna girdi ve masadan yarım puanla ayrıldı. Maçın kaderini ise üçüncü masada oynayan FM Adar Tarhan belirledi. Eşit çıkılan açılış safhasının ardından ters renkli fil oyunsonuna piyon önde giren FM Tarhan, kazanması oldukça zor bir konumda vezirini çok aktif bir şekilde kullanarak rakibini mağlup etmeyi başardı Böylece takımımız şampiyonanın belki de kader maçında rakibini 2,5-1,5 skorla yenmeyi başardı.

6.tura geldiğimizde ise takımımız Kazakistan takımı ile karşı karşıya geldi. İlk masada siyah taşlarla oynayan IM Işık Can, eşit çıkılan açılış safhasının ardından eşit bir çift kale oyunsonua girdi ve günü beraberlikle kapattı. İkinci masada ise oyunortasında çift alete karşı kale alarak materyal avantajını rakibe kaptıran FM Hasan Hüseyin Çelik, oyunsonunda ise adeta şapkadan tavşan çıkardı. Rakibinin hatalı piyon alması sonucu çok güzel bir pat konumu yakalayan sporcumuz, iki kalesini de rakibe vererek yarım puan almayı başardı. Üçüncü masaya baktığımızda ise açılıştan baskı yiyerek çıkan FM Adar Tarhan, çok başarılı bir savunma oyunu sergileyerek rakibin net bir avantaj almasına izin vermedi. Eşit girilen oyunsonunda ise geçer piyon yaratmayı başaran sporcumuz çok kritik bir galibiyete imza attı. Dördüncü masada ise beyaz taşlarla oynayan WCM Işıl Can, açılıştan itibaren rakip şaha yoğun bir baskı uyguladı taş öne geçti. Sonrasında ise baskısını daha da arttıran sporcumuz rakibini mağlup etmesini bildi. Böylece takımımız bu turdan da 3-1 skorla galip olarak ayrıldı.

Takımımız 7.turda ise Almanya takımı ile mücadele edecek. 7.Turu TSİ 08.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan takımımıza başarılar dileriz.

Resmi Site : https://wstcc2023.fide.com/

Chess-Results : https://chess-results.com/tnr798340.aspx?lan=8&art=20&turdet=YES&flag=30&snr=1